Βιωματικό εργαστήριο Εξαρμενίας Παππά στο ΚΠΙΣΝ – Φεβρουάριος 2022

Βιωματικό εργαστήριο Εξαρμενίας Παππά στο ΚΠΙΣΝ – Φεβρουάριος 2022

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-20:00 η Εξαρμενία Παππά, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt, παραχώρησε ένα βιωματικό εργαστήριο στα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΠΙΣΝ με θέμα:

 

«Αφή-Επαφή: Συναντώντας τον εαυτό μου και τον κόσμο μέσα από το άγγιγμα»

 

Η κα Παππά ξεκίνησε λέγοντας ότι το δέρμα μας είναι ο τόπος συνάντησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον εαυτό μας κι ό,τι μας περιβάλλει και ότι αποτελεί το παράθυρο επαφής μας με ό,τι βρίσκεται έξω από εμάς. Μέσα από το δέρμα ολόκληρο το σώμα μας ακούει και λαμβάνει ερεθίσματα και μας πληροφορεί για το πού και πώς είμαστε, πώς κινούμαστε στον χώρο, πώς αισθανόμαστε και τι σκεφτόμαστε και μόνο μέσα από αυτή τη συνάντηση μπορούμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

 

Σε αυτό το δίωρο βιωματικό εργαστήριο συζητήθηκε η αναπτυξιακή, σχεσιακή και κοινωνική διάσταση του αγγίγματος και μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς διερευνήθηκε η εμπειρία του αγγίγματος ως τρόπος επαφής με τον κόσμο, ως συλλογική μνήμη, ως επιθυμία και δημιουργία για να καταλήξει στο ότι εστιάζοντας στο τώρα της αφής ανακαλύπτει κανείς πως το άγγιγμα, ως μια σωματική εμπειρία, εμπλουτίζει την ψυχική και πνευματική μας διάσταση. 

 

Εξαρμενία Παππά: Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και εκπαιδευόμενη επόπτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της HAGT, PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner), Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ως ψυχολόγος  – ψυχοθεραπεύτρια από το 2003 σε πλαίσια ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής στην κοινότητα, καθώς και στο ιδιωτικό της γραφείο. Στο παρόν, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συντονίζει ομάδες και εργαστήρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt καθώς και εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στη θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στο χορό και την κίνηση και να μελετάει το πώς μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.