Παράσταση

Παρασκευή 19/5/2017

Παρουσίαση ομάδας κίνησης Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 

 

  • «Το σώμα που παραδίδει και παραδίδεται»

 

Παρά τη διαφορετικότητά μας, υπάρχω και υπάρχουμε στο χώρο και στο χρόνο με κοινές ρίζες, ακούσματα, εικόνες, την ανάσα μας, τον παλμό της καρδιάς μας. Ως φορέας και εκφραστής νοήματος, το σώμα μας παραδίδει την ατομική και συλλογική του ιστορία από την γέννηση του έως σήμερα, μετουσιώνει την αλήθεια γεφυρώνοντας το τότε και το τώρα και παραδίδεται στο παρόν και τη ροή του χρόνου. Ενσωματώνοντας παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές χορού και κίνησης, θα διανύσουμε μια προσωπική και ομαδική πορεία ανακάλυψης, μάθησης, μετάδοσης, παράδοσης και παραδοχής στο μεταξύ και στο τώρα.

Κάτια Χατζηλάκου, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, Κινησιολόγος, απόφοιτος Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξαρμενία Παππά, Ψυχολόγος ( ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και HAGT, PgCert Gestalt Body Process ( Trained by James Kepner)Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος (απόφοιτη Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ψυχοθεραπεύτρια (απόφοιτη Gestalt Foundation). Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας χορού του Rotterdam και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή της στη Χοροθεραπεία στο Atelier du Geste Rythme της France Schott-Billmann στο Παρίσι.

Κωστής Πουλιανάκης, Παίζει κρουστά. Ο Κωστής ασχολείται με τα κρουστά από το 1999. Έχοντας μαθητεύσει με μεγάλους δασκάλους στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος, αναλαμβάνει το 2009 τη διδασκαλία των παραδοσιακών κρουστών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει παίξει με τον Ρος Ντέιλι, το Μοτέλ Σελενίκ και διάφορα άλλα σχήματα της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης. Το 2016 τελείωσε μεταπτυχιακό με θέμα την χρήση ινδικής ρυθμολογίας και τεχνικής στα κρουστά της Ανατολικής Μεσογείου στην Ακαδημία τεχνών Κόνταρτς στο Ρότερνταμ.