Παρουσιάσεις σε Ημερίδες / Συνέδρια

Παρουσιάσεις σε Ημερίδες / Συνέδρια

Τα ιδρυτικά μέλη και οι συνεργάτες του Gestalt Foundation, πιστοί στην αρχή τους ότι «η γνώση και η εμπειρία πρέπει να κοινωνούνται και να μεταλαμπαδεύονται», έχουν έντονη παρουσία σε Συνέδρια, Ημερίδες και σε άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων φορέων.

 

Συμμετέχουν με ομιλίες, παρουσιάσεις, διαλέξεις ή εργαστήρια, ατομικά ή σε συνεργασία με συναδέλφους τους, σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια συνέδρια που διοργανώνονται από σημαντικούς φορείς όπως:

 

 

  • Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)
  • Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT)
  • Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών
  • Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα»
  • Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ)
  • ΕΛΨΕ
  • European Association for Gestalt Therapy (EAGT)
  • Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ)
  • Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και άλλοι.

 

Τακτικά, διοργανώνει ομιλίες και παρουσιάσεις, ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σε χώρους όπως στη ΧΑΝΘ, στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι, στο Κέντρου Στήριξης Οικογενείας και Παιδιού «Νησίδα», στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και άλλους, σε συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

 

Τέλος, συμμετέχει με ομιλίες και παρουσιάσεις τόσο σε προπτυχιακούς όσο και μεταπτυχιακούς φοιτητές διαφόρων καταξιωμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως είναι το Mediterranean College, το Aegean College, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το New York College, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δ. Θεσσαλονίκης, τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree και άλλα.

 

Πιο κάτω θα βρείτε με χρονολογική σειρά θέματα ομιλιών, διαλέξεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως αναλυτικά αναφερθήκαμε παραπάνω.

 

 

Ιούνιος 2018 Γιάννα Γ.

Ομιλήτρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η φαινομενολογία συνομιλεί», με συν-ομιλητές την κα Ε. Γεωργαντα, τον κο Θ. Γεωργά και τον κο Π. Ζαρογιάννη, στη 2η Ημερίδα των Τριών Εταιρειών με θέμα «Το σώμα και ο άλλος στην ψυχοθεραπευτική πράξη της φαινομενολογίας: η εύθραυστη σχέση» στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αθήνα, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δεκέμβριος 2017 Χατζηλάκου Κ.

Ομιλήτρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΥ-ΠΡΑΤΤΕΙΝ. Η Ιστορική Διαδρομή των Κέντρων», με συν-ομιλητές τον κο Ι. Ψαρρά, την κα Χ. Κατάκη, τον κ. Δ. Σταυρόπουλο, την κα Μ.Β. Κούτρα, την κα Τ. Μπαφίτη, την κα Ε. Γεωργαντά, την κα Ν. Κουτρούλη, την κα Ν. Πατεράκη, τον κο Α. Στουρνάρα, τον κο Α. Χαραλαμπάκη και την κα Α. Καραλή, στην Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής με θέμα «Συμβουλευτική και Ευ-Πράττειν» στο New York Collece στην Αθήνα, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Δεκέμβριος 2017 Μπάλλιου Δ.

Ομιλήτρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία σήμερα», με συν-ομιλητές τον κο Γ. Σταμάτη, τον κο Γ. Μπακιρτζή, την κα Β. Παπαδιώτη-Αθανασίου και την κα Α. Αθανασίου, στην 8η Ημερίδα της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία στην πράξη: Διαφορές και Συγκλίσεις» στο ξενοδοχείο Αμαλία στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

Δεκέμβριος 2017 Σταμάτης Γ.

Ομιλητής, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία σήμερα», με συν-ομιλητές την κα Δ. Μπάλλιου, τον κο Γ. Μπακιρτζή, την κα Β. Παπαδιώτη-Αθανασίου και την κα Α. Αθανασίου, στην 8η Ημερίδα της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία στην πράξη: Διαφορές και Συγκλίσεις» στο ξενοδοχείο Αμαλία στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

Δεκέμβριος 2017 Γιαμαρέλου Γ.

Ομιλήτρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πέντε Φαινομενολογικές Προσεγγίσεις Συνομιλούν: Η ελληνική Εμπειρία», με συν-ομιλητές την κα Ε. Γεωργαντα, τον κο Θ. Γεωργά, τον κο Π. Ζαρογιάννη και την κα Μ. Κεφαλοπούλου, στην 8η Ημερίδα της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία στην πράξη: Διαφορές και Συγκλίσεις» στο ξενοδοχείο Αμαλία στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

Νοέμβριος 2016 Χατζηλάκου Κάτια

Συντονίστρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Όταν η Ασφάλεια καταρρέει…» και με ομιλήτριες τις ψυχολόγους Βικτώρια Ασκαρίδου (Τραυματοθεραπεία, CRM), Λία Ζωγράφου (Δραματοθεραπεία), Σόνια Λαζαρίδη (Ψυχανάλυση), Αντωνία Κωνσταντινίδου (Θεραπεία Gestalt), Βίκυ Σελιγκούνα (Προσωποκεντρική) στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt με θέμα «Μύθος η ασφάλεια; Η αβεβαιότητα και η ευαλωτότητα στη θεραπευτική διαδικασία», στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

Νοέμβριος 2016 Γιαμαρέλου Γιάννα

Συντονίστρια σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εκπαιδεύοντας στην Ευαλωτότητα» και με ομιλήτριες τη Δέσποινα Μπάλλιου (Προσέγγιση Gestalt), Τάνια Αναγνωστοπούλου (Ψυχοδυναμική Προσέγγιση), Βιργινία Ιωαννίδου (Συστημική Προσέγγιση), Κατερίνα Μύρβαλη (Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προσέγγιση), στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt με θέμα «Μύθος η ασφάλεια; Η αβεβαιότητα και η ευαλωτότητα στη θεραπευτική διαδικασία», στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.

Νοέμβριος 2016 Μπάλλιου Δέσποινα

Ομιλήτρια (Προσέγγιση Gestalt), σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εκπαιδεύοντας στην Ευαλωτότητα», με συν-ομιλήτριες τη Τάνια Αναγνωστοπούλου (Ψυχοδυναμική Προσέγγιση), Βιργινία Ιωαννίδου (Συστημική Προσέγγιση), Κατερίνα Μύρβαλη (Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προσέγγιση), και συντονίστρια τη Γιάννα Γιαμαρέλου, στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt με θέμα «Μύθος η ασφάλεια; Η αβεβαιότητα και η ευαλωτότητα στη θεραπευτική διαδικασία», στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.

Σεπ/βριος 2016 Κωνσταντινίδου Α., Μαρόγλου Φ., Γιαγλής Γ., Μανωλάκη Κ., Σιαμπάνη Κ., Σαντμόν Ρ.

Εργαστήριο με τίτλο: «Infinite desire in a finite world». στο 12o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας Gestalt που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, από τις 22-25/9/2016, με γενικό τίτλο: “The Aesthetic of Otherness: Meeting at the boundary in a desensitized world”

Σεπ/βριος 2016 Σταμάτης Γ., Meulmeester F, Rizou I.

Παρουσίαση με τίτλο: «Bridging the “Otherness” of two worlds: Business Organizations and Gestalt Approach» στο 12o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας Gestalt που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, από τις 22-25/9/2016, με γενικό τίτλο: “The Aesthetic of Otherness: Meeting at the boundary in a desensitized world”

Σεπ/βριος 2016 Μπάλλιου Δ., Παππά Ε.

Εργαστήριο με τίτλο: «Please mind the gap» στο 12o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας Gestalt που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, από τις 22-25/9/2016, με γενικό τίτλο: “The Aesthetic of Otherness: Meeting at the boundary in a desensitized world”

Σεπ/βριος 2016 Γιαμαρέλου Γ.

Έκανε παρουσίαση με τίτλο: «The beauty of words» στο 12o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας Gestalt που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, από τις 22-25/9/2016, με γενικό τίτλο: “The Aesthetic of Otherness: Meeting at the boundary in a desensitized world”

Δεκέμβριος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παράλληλο εργαστήριο με θέμα «Ο Σύμβουλος που είμαι, ο Σύμβουλος που θέλω να γίνω», στην Διημερίδα 2015 της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής με γενικό τίτλο: «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας: Η ταυτότητά του/της και η δυναμική της» που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2015, στο IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

Νοέμβριος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Η ροή και η αμοιβαιότητα της εμπειρίας, το «είναι» της θεραπευτικής σχέσης» στην 9η Συνάντηση Διεπιστημονικού Διαλόγου και Ενημέρωσης της ΕΛΕΣΥΘ με γενικό τίτλο «Η Φαινομενολογία στην Ψυχοθεραπεία. Η Εμπειρία Τεσσάρων Σχολών Ψυχοθεραπείας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, Ηπείρου 17.

Οκτώβριος 2015 Μπάλλιου Δ. – Ορφανού Α.

Παρουσίαση με θέμα «Η Δι-υποκειμενικότητα της εμπειρίας στη θεραπευτική διαδικασία» στην 1η Διημερίδα της HAGT με γενικό τίτλο «Η Σχέση Θεραπευτή-Θεραπευόμενου σε ένα Ρευστό Πεδίο: Προκλήσεις και Διλήμματα» που πραγματοποιήθηκε 3-4 Οκτωβρίου 2015, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Οκτώβριος 2015 Μπάλλιου Δ.

Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τα όρια της δεοντολογίας στην ψυχοθεραπεία σε περίοδο κρίσης» στην 1η Διημερίδα της HAGT με γενικό τίτλο «Η Σχέση Θεραπευτή-Θεραπευόμενου σε ένα Ρευστό Πεδίο: Προκλήσεις και Διλήμματα» που πραγματοποιήθηκε 3-4 Οκτωβρίου 2015, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Οκτώβριος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Μια προσεκτική διερεύνηση στο ρευστό πεδίο περίθαλψης των αυτοάνοσων παθήσεων» στην 1η Διημερίδα της HAGT με γενικό τίτλο «Η Σχέση Θεραπευτή-Θεραπευόμενου σε ένα Ρευστό Πεδίο: Προκλήσεις και Διλήμματα» που πραγματοποιήθηκε 3-4 Οκτωβρίου 2015, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Ιούνιος 2015 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα «Η εκπαιδευτική διαδικασία της Θεραπείας Gestalt: μια διαδικασία αφομοίωσης και ανάπτυξης» στο 20ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της EAP με γενικό τίτλο «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» που πραγματοποιήθηκε 19-21 Ιουνίου 2015, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Ιούνιος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Σεξουαλικότητα και σχέσεις ενδοοικογενειακές» στο 20ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της EAP με γενικό τίτλο «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» που πραγματοποιήθηκε 19-21 Ιουνίου 2015, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Ιούνιος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Η Φαινομενολογική Προσέγγιση των Σωματικών Διαστάσεων στη Ψυχοθεραπεία» στο 20ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της EAP με γενικό τίτλο «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» που πραγματοποιήθηκε 19-21 Ιουνίου 2015, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Ιούνιος 2015 Μπάλλιου Δ. – Κουτσογιάννης Γ.

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η διαδικασία των πολιτιστικών επαφών στη θεραπεία Gestalt» στο 20ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της EAP με γενικό τίτλο «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» που πραγματοποιήθηκε 19-21 Ιουνίου 2015, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Μάϊος 2015 Κωνσταντινίδου Α. – Θεοφίλου Μ.

Ομιλία με τίτλο: «Εκτεταμένες Οικογένειες – Σχέσεις Στοργής» στη ΧΑΝΘ στις 7 Μαϊου 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Φεβ/ριος 2015 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Σχέση οργανισμού/ περιβάλλοντος και η έννοια του παρ-όντος στην ψυχοθεραπεία Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, στο Mediterranean College, Παλλήνης 8 & 28ης Οκτωβρίου 107 (Πατησίων).

Ιανουάριος 2015 Κωνσταντινίδου Α.

Ομιλία με τίτλο «Μαθαίνοντας να Αποχαιρετώ, μαθαίνω να Ζω» στην «ΧΑΝΘ» στις 29 Ιανουαρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Νοέμβριος 2014 Μπάλλιου Δ.

Σεμινάριο με τίτλο “Κοινωνία και άτομο” στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, 22-23 Νοεμβρίου 2014, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στην Αθήνα.

Μάϊος 2014 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Θεραπεία Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2014, στο Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα.

Μάϊος 2014 Κωνσταντινίδου Α.

Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα: «Η σεξουαλικότητα ως ‘σχετίζεσθαι’ στη θεραπεία Gestalt» στο πλαίσιο κύκλου «Ομιλιών Ψυχοεκπαίδευσης - Διατροφής – Επιστήμης» της ΧΑΝΘ (ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη, 15/05/2014).

Απρίλιος 2014 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με τίτλο “Gestalt Psychotherapy” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο New York College που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2014 στην Αθήνα.

Φεβ/ριος 2014 Γιαμαρέλου Γ.

Βιωματικό σεμινάριο για τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού με θέμα «Εργασιακό stress» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης-Ελληνικού (παλιά Αμερικανική βάση).

Φεβ/ριος 2014 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Η επαφή ως αλληλεπίδραση οργανισμού – περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2014, στο Mediterranean College, Πελλήνης 8 & 28ης Οκτωβρίου 107 (Πατησίων).

Φεβ/ριος 2014 Μπάλλιου Δ.

Ομιλία με τίτλο «Κοινωνία και Άτομο» στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Gestalt Foundation σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στις 16 Φεβρουαρίου 2014 με κεντρικό θέμα «Προσεγγίζοντας δημιουργικά τους ζωτικούς προβληματισμούς της κοινότητας», στο Θεατράκι, στο πρώην Δημαρχείο Ταύρου.

Νοέμβριος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Διάλεξη με θέμα «Υπό-στήριξη vs Υπέρ-προστασία» που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2013, στη 10η Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Νοέμβριος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Σεμινάριο με θέμα: «Ο Μύθος του Περσέα και της Μέδουσας» στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, 23-24 Νοεμβρίου 2013, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Μαρούσι.

Νοέμβριος 2013 Μπάλλιου Δ.

Διάλεξη με θέμα «Δημιουργικότητα και ομορφιά στις ανθρώπινες σχέσεις» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2013, στο Κολέγιο Deree (American College of Greece) στην Αγία Παρασκευή.

Νοέμβριος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Διάλεξη με θέμα «Άνοια, η αποδοχή μιας νέας πραγματικότητας στη ζωή μας» που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013, στη Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων ΑΚΤΙΟΣ στην Αγία Παρασκευή.

Νοέμβριος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Διάλεξη με θέμα «Δέσμευση του Εθελοντή» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2013, στην Ημερίδα του Συλλόγου “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, στο γραφείο του Συλλόγου στους Αμπελόκηπους.

Ιούνιος 2013 Κωνσταντινίδου Α. – Χατζηλάκου Κ. (συν-συντονιστές) Ασκαρίδου Β. – Γκιμπιρίτη Α.–

Ερκετζίκη Α. – Ζιώγα Δ. – Θεοδώρου Π. – Θεοφίλου Μ. – Καυκοπούλου Α. – Μακρίδου Μ. –

Σαντμόν Ρ. – Σαούλη Κ. – Σουέρεφ Κ. – Ταρνάρη Μ.

Οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτική ημερίδα σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Αν θέλω να με σέβονται οι άλλοι, πρώτα έχω να μάθω να σέβομαι τον εαυτό μου» (Φ. Ντοστογιέφσκι) που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, 3η Περιφέρεια Α/θμιας εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης. (Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013)

Μάϊος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Παραβίαση στις Ανθρώπινες σχέσεις: Παράσιτα στην Επικοινωνία» στην Ημερίδα του Συλλόγου ΚΕΦΙ , Κυριακή 26 Μαΐου 2013, 11:00 πμ - 15:00 μμ στα γραφεία του συλλόγου Αιτωλίας 33-35, Αμπελόκηποι.

Μάϊος 2013 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2013, στο Mediterranean College, Πελλήνης 8 & 28ης Οκτωβρίου 107 (Πατησίων).

Απρίλιος 2013 Χατζηλάκου Κ.

Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα: «Ο κύκλος της Μήδειας» στο πλαίσιο κύκλου «Ομιλιών Ψυχοεκπαίδευσης και Διατροφής στη ΧΑΝΘ» (ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη, 29/4/2013).

Απρίλιος 2013 Χατζηλάκου Κ.

Διάλεξη με τίτλο «”Επαφή” … με άκαμπτη πανοπλία ή με δημιουργική προσαρμογή;» στo πλαίσιo του θεματικού κύκλου διαλέξεων (2012 – 2013) «Ψυχολογία σήμερα … περί ψυχικής ανθεκτικότητας σε καταστάσεις κρίσεις» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δ. Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλη) τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.

Φεβ/ριος 2013 Μπάλλιου Δ.

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα: “Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συμβεί σε μένα …”, στην Ημερίδα του Συλλόγου ΚΕΦΙ, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, 11:00 πμ -3:00 μμ στα γραφεία του συλλόγου, Αιτωλίας 33-35, Αμπελόκηποι.

Νοέμβριος 2012 Γιαμαρέλου Γ.

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Δεσμός Τότε και Τώρα μέσα από τη Φαινομενολογική Διαδικασία της θεραπείας Gestalt» στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) στην Αθήνα από τις 23-25 Νοεμβρίου 2012 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Γενικό θέμα του συνεδρίου « Η συμβολή του “πρωταρχικού δεσμού” στη δομή της προσωπικότητας» Γέφυρες συνεργασίας Ψυχοθεραπείας & Νευροεπιστημών.

Νοέμβριος 2012 Μπάλλιου Δ.

Θεωρητική παρουσίαση με θέμα: «Δεσμός Τότε και Τώρα μέσα από τη Φαινομενολογική Διαδικασία της θεραπείας Gestalt» στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) στην Αθήνα από τις 23-25 Νοεμβρίου 2012 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Γενικό θέμα του συνεδρίου «Η συμβολή του “πρωταρχικού δεσμού” στη δομή της προσωπικότητας» Γέφυρες συνεργασίας Ψυχοθεραπείας & Νευροεπιστημών.

Νοέμβριος 2012 Κωνσταντινίδου Α.

Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα: «Η χαρά στη ζωή μας» στο πλαίσιο κύκλου «Ομιλιών Ψυχοεκπαίδευσης και Διατροφής στη ΧΑΝΘ» (ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη, 5/11/2012).

Οκτώβριος 2012 Κωνσταντινίδου Α.

Ομιλία με θέμα «Ο ρόλος των συναισθημάτων στην υγεία μας», που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» (Θεσσαλονίκη, 18/10/2012).

Ιούλιος 2012 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “What is Gestalt Therapy” που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2012, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22, στο πλαίσιο του Hellenic American University Event (2-13 Ιουλίου 2012).

Μάϊος 2012 Γιαμαρέλου Γ.

Ημερίδα – βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Μικρές & μεγάλες απώλειες στη ζωή μας”, που πραγματοποιήθηκε στις 27/5/2012 στην Αθήνα στα γραφεία του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Μάρτιος 2012 Gestalt Foundation: Κωνστανταντινίδου Α. - Γκογκόνη Α.

Ομιλία με τίτλο «Ο εθελοντισμός σε περίοδο κρίσης» και workshop με θέμα «Η Ψυχολογία του Εθελοντή στο Σήμερα» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα 17-18 Μαρτίου 2012.

Ιανουάριος 2012 Γιαμαρέλου Γ.

Βιωματικό workshop στην Ημερίδα “Χημειοθεραπεία και Ψυχοθεραπεία” στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι στις 29 Ιανουαρίου 2012, Αθήνα.

Ιανουάριος 2012 Μπάλλιου Δ.

Βιωματικό workshop με τίτλο “Ο ρόλος της επίγνωσης των συναισθημάτων στη ψυχοθεραπεία Gestalt” στους φοιτητές νοσηλευτικής των ΤΕΙ Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα.

Ιανουάριος 2012 Κωνσταντινίδου Α.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Η επίδραση της ασθένειας στην οικογένεια και οι τρόποι διαχείρισης» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «ΑλλάΖω… Αλλά… ΖΩ» του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.

Νοέμβριος 2011 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “«Ενστάλαξη Ελπίδας” Ένα φώς στο σκοτεινό τούνελ που βιώνει ο ασθενής” στην 8η Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. με γενικό τίτλο “Καρκίνος… Μπορεί να νικηθεί” στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι στις 20 Νοεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.

Μάιος 2011 Μπάλλιου Δ.

Εργαστήριο με τίτλο “Η εμπειρία στη θεραπεία Gestalt” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο New York College που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2011 στην Αθήνα.

Μάϊος 2011 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με τίτλο “What’s behind the empty chair?” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο AEGEAN College που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2011 στην Αθήνα.

Απρίλιος 2011 Χατζηλάκου Κ.

Ομιλία με τίτλο “Η τέχνη της επαφής & του Διαλόγου, μια εισαγωγική προσέγγιση στις βασικές αρχές της ψυχοθεραπείας Gestalt” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 14 Απριλίου 2011.

Απρίλιος 2011 Γιαμαρέλου Γ.

Εργαστήριο με τίτλο “Παρέμβαση στην Κρίση”, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Κέντρου Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 9-10 Μαΐου 2011.

Φεβ/ριος 2011 Χατζηλάκου Κ., Θεοφίλου Μ., Καλώτα Γ., Κουτούση Π., Μακρίδου Μ., Σιαμπάνη Κ.

Παρουσίαση με τίτλο «Ψυχοθεραπεία Gestalt και περιθάλποντες» στο «7ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών» που πραγματοποιήθηκε στις 16-20 Φεβρουαρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Νοέμβριος 2010 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με τίτλο “Εφαρμογή του EMDR σε ενήλικες με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης – Προσέγγιση Gestalt” στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής ψυχολογίας & Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ με θέμα “Κοινοτική Κλινική Ψυχολογία/ Ψυχολογία της Υγείας και Δημόσια Υγεία” που πραγματοποιήθηκε στις 4-7 Νοεμβρίου 2010 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Αθηνών.

Σεπτέμβριος 2010 Κωνσταντινίδου Α., Αποστόλου Α., Θεοφίλου Μ., Κατσικίδου Μ., Καυκοπούλου Α.,

Μαυρίδου Μ., Χατζημπούγια Β.

Παρουσίαση με τίτλο “Transformation in process: A live demonstration from training to practice” στο «10th Conference of the European Association for Gestalt Therapy – EAGT «Lost in Transformation”» που πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βερολίνο.

Σεπτέμβριος 2010 Κωνσταντινίδου Α, Χατζηλάκου Κ., Καυκοπούλου Α.,Κιλέτση Ε., Μαυρίδου Μ.,

Σαντμόν Ρ.

Παρουσίαση με τίτλο “Vision in Supervision…as a “spiral” process” στο «10th Conference of the European Association for Gestalt Therapy – EAGT «Lost in Transformation”» που πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βερολίνο.

Σεπτέμβριος 2010 Χατζηλάκου Κ., Κατσαμάκης Κ.

Workshop με τίτλο “Dum “spiral” spero; awareness, hope, change, life” στο «10th Conference of the European Association for Gestalt Therapy – EAGT «Lost in Transformation”» που πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βερολίνο.

Σεπτέμβριος 2010 Χατζηλάκου Κ., Γιαγλής Γ., Ζιώγα Δ., Θεοφίλου Μ., Καλώτα Γ., Καραμπατζιάς Α.,

Κουτούση Π., Μακρίδου Μ., Σιαμπάνη Κ.

Παρουσίαση με τίτλο “Lost in “space”…”between” yesterday’s promises and today’s reality” στο «10th Conference of the European Association for Gestalt Therapy – EAGT «Lost in Transformation”» που πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βερολίνο.

Απρίλιος 2010 Μπάλλιου Δ.

Εργαστήριο με τίτλο “Η τέχνη της ψυχοθεραπείας, τέχνη ζωής” στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής με γενικό τίτλο “Η τέχνη ως εργαλείο στις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις” που πραγματοποιήθηκε στις 24-25 Απριλίου 2010 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Μάρτιος 2010 Χατζηλάκου Κ., Γιαγλής Γ., Ζιώγα Δ., Θεοφίλου Μ., Καλώτα Γ., Καραμπατζιάς Α.,

Κουτούση Π., Μακρίδου Μ., Σιαμπάνη Κ.

Παρουσίαση πόστερ με τίτλο: «Ομάδα υποστήριξης από Gestalt ψυχοθεραπευτές: εμπειρίες και βιώματα φροντιστών ατόμων με Alzheimer» στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer στις 10-13 Μαρτίου, Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη.

Φεβ/ριος 2010 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Η θεραπεία Gestalt πέρα από τις τεχνικές” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολεγίου Ελλάδος - Deree, στις 6 Φεβρουαρίου 2010.

Οκτώβριος 2009 Κωνσταντινίδου Α.

Ομιλία με θέμα “Χαρά και Υγεία” στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων Β’ Εξαμήνου 2009 του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Ξάνθης.

Μάϊος 2009 Γιαμαρέλου Γ., Κουρουκλή Ρόμπερτσον Κ., Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας &

Παιγνιοθεραπείας “Το Αθύρμα”

Παρουσίαση με θέμα “Από το Αδιέξοδο στη Δημιουργική Προσαρμογή” στην 6η Ημερίδα της ΕΕΨΕ “Η Κρίση στην Ψυχοθεραπευτική Διαδικασία: Κίνδυνος ή Ευκαιρία” στις 30 Μαΐου 2009, Ξενοδοχείο Novotel, Αθήνα.

Μάϊος 2009 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Παρέμβαση στην κρίση” στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι στις 24 Μαΐου 2009, Αθήνα.

Μάρτιος 2009 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Παρέμβαση στην κρίση” στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι στις 15 Μαρτίου 2009, Αθήνα.

Φεβ/ριος 2009 Χατζηλάκου Κ., Αποστόλου Α., Γιαγλής Γ., Ζιώγα Δ., Κατσικίδου Μ., Σιαμπάνη Κ.

Ομαδική παρουσίαση με τίτλο «Η Αναγκαιότητα της εποπτείας στους επαγγελματίες υγείας ‘στη χώρα της άνοιας’» στο 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών. (Φεβρουάριος 2009, Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη)

Φεβ/ριος 2009 Χατζηλάκου Κ., Meulmeester F.

Παρουσίαση με τίτλο «Restoring the balance by creating a healing experience» στο 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών. (Φεβρουάριος 2009, Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη)

Ιανουάριος 2009 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του New York College με θέμα “Θεραπεία Gestalt: Πέρα από τις τεχνικές” στις 23 Ιανουαρίου 2009, Αθήνα.

Νοέμβριος 2008 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Εκπαίδευση και Εθελοντισμός” στην επιστημονική ημερίδα για τα 10 χρόνια του Gestalt Foundation στις 23 Νοεμβρίου 2008, Αθήνα.

Νοέμβριος 2008 Κωνσταντινίδου Α.

Παρουσίαση με θέμα “Gestalt: ο θεραπευτής ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας” στην επιστημονική ημερίδα για τα 10 χρόνια του Gestalt Foundation στις 23 Νοεμβρίου 2008, Αθήνα.

 Νοέμβριος 2008 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία: Απόψεις και στάσεις στη διαδικασία της μάθησης” στην επιστημονική ημερίδα για τα 10 χρόνια του Gestalt Foundation στις 23 Νοεμβρίου 2008, Αθήνα.

Νοέμβριος 2008 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς του παιδιού” στην επιστημονική ημερίδα του Δήμου Ιλίου με το Κέντρο Πρόληψης Φαέθων στις 15 Νοεμβρίου 2008.

Οκτώβριος 2008 Κωνσταντινίδου Α.

Παρουσίαση με θέμα “Η ψυχολογική διάσταση σύμφωνα με την προσέγγιση Gestalt” στο πάνελ «Ο ασθενής με καρκίνο του στόματος» στο πλαίσιο του 28ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου με τίτλο «Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της σύγχρονης οδοντιατρικής», στις 23-26 Οκτωβρίου 2008, Θεσσαλονίκη.

Μάϊος 2008 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Η εμπειρία στη θεραπεία Gestalt” στην 5η ημερίδα της Ε.Ε.Ψ.Ε (Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) στις 31 Μαΐου 2008.

Φεβ/ριος 2008 Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα «Γονιός – Μαθητής – Εκπαιδευτικός. Αρμονική Συνύπαρξη» στην ημερίδα των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου» στις 16 Φεβρουαρίου 2008, Αθήνα.

Φεβ/ριος 2008 Κωνσταντινίδου Α.

Διάλεξη με θέμα “Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά… Ψυχολογική στήριξη γυναικών σε ευάλωτη κατάσταση” στην εκδήλωση της International Life “WOMAN’S LIFE”, 6 Φεβρουαρίου 2008, Ξενοδοχείο Καψής, Θεσσαλονίκη.

Ιανουάριος 2008 Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα “Γονεϊκοί Προβληματισμοί” στην ημερίδα των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου» στις 23 Ιανουαρίου 2008, Αθήνα.

Νοέμβριος 2007 Κωνσταντινίδου Α., Βαμβακά Μ., Ζιώγα Δ., Μποζίνη Σ., Παπαδοπούλου Α.

Ομαδική Παρουσίαση με θέμα “Ομάδες Ψυχολογικής Στήριξης: Ένας δρόμος προς την Αναζήτηση Νοήματος & Ποιότητας Ζωής” στo 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας, 23-25 Νοεμβρίου 2007, Holiday Inn, Συνεδριακό Κέντρο, Αθήνα.

Νοέμβριος 2007 Γιαμαρέλου Γ., Αντωνίου Ε., Δασκαλάκη Ε., Κάτο Ι., Κυβέλου Α.,

Ράπτη Ε., Σιφάκη Σ., Σταμάτης Γ., Χατζηγεωργίου Ε., Χαντζιάρα Δ.

Παρουσίαση με θέμα «Εκπαίδευση Εθελοντών στο Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων & Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι” Αθήνας μέσα από τη Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση Gestalt» στo 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας, 23-25 Νοεμβρίου 2007, Holiday Inn, Συνεδριακό Κέντρο, Αθήνα .

Νοέμβριος 2007 Γιαμαρέλου Γ., Αντωνίου Ε., Χαντζιάρα Δ.

Παρουσίαση με θέμα «Η Επίδραση του Stress στην Πρόγνωση του Καρκίνου» στην Ημερίδα του Συλλόγου ΚΕΦΙ, 11 Νοεμβρίου 2007, Park, Συνεδριακό Κέντρο, Αθήνα .

Σεπτέμβριος 2007 Μπάλλιου Δ., Δίπλας Γ., Χατζηλάκου Κ., Κωνσταντινίδου Α., Σαντμόν Ρ., Γιαμαρέλου Γ.

Ομαδική παρουσίαση με θέμα: “Ένα βασικό δίλημμα στην εποπτεία της προσέγγισης Gestalt. Διαδικασία ή περιεχόμενο;” στο 9ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας Gestalt. 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2007, Divani Caravel, Συνεδριακό Κέντρο, Αθήνα.

Ιούνιος 2006 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Μέθοδοι εποπτείας: Θεωρία και Πρακτική” στην 3η Ημερίδα της Εθνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.

Απρίλιος 2006 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα «Ψυχοθεραπεία Gestalt: παρόν & μέλλον» στο 9th Psychotherapy forum του University of Indianapolis στο Πολιτιστικό τους Κέντρο.

Νοέμβριος 2006 Κωνσταντινίδου Α., Καλώτα Γ., Μακρίδου Μ., Μαυρίδου Μ.

Ομαδική Παρουσίαση με θέμα “Στηρίζοντας την ποιότητα της ζωής μετά τον καρκίνο: Ένα πρότυπο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης” στο 10ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας. 3-5 Νοεμβρίου 2006, Holiday Inn, Συνεδριακό Κέντρο, Αθήνα.

Νοέμβριος 2005 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Η ενηλικίωση και η διεύρυνση της ψυχοθεραπείας” στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθήνας.

Σεπτέμβριος 2005 Καλώτα Γ., Μακρίδου Μ., Σαντμόν Ρ., Χατζηλάκου Κ., Χατζοπούλου Σ.

Ομαδική παρουσίαση με θέμα «Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών με την προσέγγιση Gestalt: “Η ομάδα που με στηρίζει για να στηρίζω”» στο Scientific Sumposium of the Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) & 7th Greek Conference “Multiple Sclerosis New Clinical update and quality of Life”, στο Hyatt Regency Hotel, Θεσσαλονίκη.

Νοέμβριος 2004 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Παρέμβαση στην κρίση” στην Ημερίδα «Η Θεραπεία Gestalt στον 21ο αιώνα σε διάλογο με τη διαφορετικότητα» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη.

Νοέμβριος 2004 Μπάλλιου Δ.

Παρουσίαση με θέμα “Βία στην Οικογένεια & Θεραπεία Gestalt” στην Ημερίδα «Η Θεραπεία Gestalt στον 21ο αιώνα σε διάλογο με τη διαφορετικότητα» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη.

Σεπτέμβριος 2004 Καλώτα Γ., Κωνσταντινίδου Α., Μακρίδου Μ., Μαυρίδου Μ., Meulmeester F.,

Τριαρικό Μ., Χατζηλάκου Κ.

Ομαδική παρουσίαση με θέμα “Facing the facts of Life” στο 8ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο θεραπείας Gestalt στην Πράγα.

Μάρτιος 2004 Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα “Career and training options in psychology” στο City College (Department of Psychology & Industrial Liaison & Careers Office) στο κτίριο Stein στη Θεσσαλονίκη.

Νοέμβριος 2003 Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα “Θεραπεία Gestalt & άνοια” στο Χαρίσειο Γηροκομείο. Φορέας: «Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών», Θεσσαλονίκη.

Ιούνιος 2003 Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα ”Θεραπεία Gestalt & άνοια” στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της «Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών», Μακεδονία Παλλάς, Θεσσαλονίκη.

Μάρτιος 2003 Κωνσταντινίδου Α.

Διάλεξη με θέμα: “Θεραπεία Gestalt & άνοια” στο «Επιστημονικό Πολυθεματικό Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας» στο Ξενοδοχείο Καψής, Θεσσαλονίκη.

Σεπτέμβριος 2001 Κωνσταντινίδου Α., Μπάλλιου Δ., Χατζηλάκου Κ.

Παρουσίαση με θέμα“Dialogue with women in vulnerable situations in Greece” στο 7ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της θεραπείας Gestalt, Στοκχόλμη.

Μάρτιος 2001 Γιαμαρέλου Γ.

Παρουσίαση με θέμα “Ο κρυφός θρήνος για τη φίλη που πεθαίνει” στην Ημερίδα «Αναγνωρίζοντας τον κρυφό θρήνο στη ζωή μας» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής στο Θέατρο Σχολής Μωραΐτη στο Ψυχικό.