Συνεργάτες του Gestalt Foundation

Συνεργάτες του Gestalt Foundation
 • Αθανασούλη Παρασκευή, Ψυχολόγος ( BSc, ΕΚΠΑ)- Κλινική Νευροψυχολόγος (MSc, ΕΚΠΑ) και Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (GestaltFoundation). Πιστοποιημένο τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt- HAGT. Εκπαιδευθείσα στις «Βασικές Αρχές στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» το 2020 στο Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα, Αθήνα και στη «Γνωστική Αποκατάσταση» το 2022 στο American Congress of Rehabilitation Medicine.
 • Αντωνάτου Βασιλική, HND Ψυχολογίας, εκ/μένη στην ψυχοθεραπεία GESTALT. Έχει εμπειρία στον συντονισμό ομάδων: τρίτης ηλικίας, γονέων, θεραπευτικές ομάδες αυτογνωσίας ενηλίκων, υποστηρικτικών ομάδων εθελοντών και εργαζομένων του “ΑΡΣΙΣ”, κέντρο φροντίδας ανηλίκων προσφύγων. Επιπλέον, διατηρεί γραφείο στο οποίο δέχεται ατομικά περιστατικά.
 • Αντωνίου Έλενα, Ψυχολόγος, BSc (University of La Verne), MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία (University of Hull). Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια Gestalt, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), της EAGT και της Attachment Parenting Hellas. Έχει ολοκληρώσει επίσης, την βασική εκπαίδευση στο CRM στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας. Έχει εργαστεί σε ομάδες παιδιών, σε προστατευόμενα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες κακοποιημένων γυναικών, σε ομάδες στήριξης εθελοντών για καρκινοπαθείς καθώς και σε ομάδες θεραπείας στο Gestalt Foundation. Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών.
 • Ασκαρίδου Βικτώρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR, CRM), Sandplay Therapist, Θεραπευτική Ύπνωση.
 • Εληώτη Ελισάβετ, Σύμβουλος ψυχικής υγείας με εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation Αθήνας), M.Sc.Ψυχολογίας (University of East London), D.U. Σωματοψυχοπαιδαγωγικής για τη συνοδεία του στρες και του σωματικού και ψυχικού πόνου (Universidade Fernando Pessoa), Κάτοχος διπλώματος Σωματοψυχοπαιδαγωγικής (École supérieure de Somato-Psychopédagogie de Paris), Pilates Instructor (Pilates BASI, Refined Pilates Training of Jenny Colebourne), Κάτοχος διπλώματος Βιολοντσέλλου (Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Αρμονίας της μουσικής (Σχολή Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου).
 • Εμμανουηλίδης Παναγιώτης, Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Νέα Ιωνία Αττικής. Σπούδασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Οινολογίας και έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές M.B.A. στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Μετεκπαιδεύτηκα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία (M.Sc. Ψυχολογίας, University of East London). Έχω εξειδικευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt, έχω πιστοποιηθεί ως Gestalt Practitioner in Organizations (Gestalt Foundation) και έχω εκπαιδευτεί ως Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων. Για 22 και πλέον χρόνια εργάστηκα σε πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών, του κτηνιατρικού χώρου και των επαγγελματιών σκύλων εργασίας, διευθύνοντας ομάδες ανθρώπων με στόχο την ανάπτυξη και ενδυνάμωση δεξιοτήτων επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με εξειδίκευση στη θεραπεία Gestalt. Ασκώ Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία με τη βοήθεια πιστοποιημένου σκύλου θεραπείας, Coaching σε οργανισμούς και εθελοντικές δράσεις στη «ΦΛΟΓΑ» και στο «Χαμόγελο του παιδιού» με τη βοήθεια του σκύλου θεραπείας. Είμαι Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ). και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής (E.A.C).
 • Ερκετζίκη Ασημίνα, πτυχιούχος ψυχολόγος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation», εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια Gestalt. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ειδικεύτηκε σε επίπεδο Master στην ψυχοθεραπεία Ράιχ με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Wilhelm Reich. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ψυχολογικής Εταιρείας,της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Gestalt Therapy (EAGT). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος, ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων και ως σύμβουλος σταδιοδρομίας. Επίσης έχει εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -ιδίως κρατουμένους και Ρομά- και παρέχει υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανισμούς. Προωθεί την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψυχολογία μέσω των ΜΜΕ. Επιπλέον, έχει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στην κοινωνιολογία, τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία.
 • Ευθυμιοπούλου Νάσια, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR και πιστοποιημένη GPO από την EAGT. Η έδρα της είναι στην Αθήνα και εργάζεται με ενήλικες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Από τον Ιανουάριο του 2021 συμμετέχει και ως σύμβουλος – διαμεσολαβήτρια στο έργο CAPSTONE που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt.
 • Κανελλέα Λυδία, Είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Msc) και Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με άριστα και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο University of Edinburgh, όπου αποφοίτησα με διάκριση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκα στη Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση της Gestalt στο πιστοποιημένο κέντρο Gestalt Foundation της Αθήνας. Η κλινική μου εμπειρία ξεκίνησε με τo συντονισμό εργαστηρίων φωτοθεραπείας για παιδιά, στο Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS, όπου η φωτογραφία αποτελούσε το κύριο μέσο προβολής και έκφρασης στην ομάδα. Έπειτα, η εθελοντική μου συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η Γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου» και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Αναρρωτήριο Πεντέλης» (Πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.), ενίσχυσαν σημαντικά την εμπειρία μου με παιδιά, γονείς, άτομα 3ης ηλικίας και ανάδοχες μητέρες. Εν συνεχεία, συνεργάστηκα με κέντρα ειδικών θεραπειών, διενεργώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και γονείς με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Παράλληλα, από το 2017, ξεκίνησα να ασκώ την ιδιωτική μου πρακτική ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Οι μετεκπαιδεύσεις μου αφορούν τη χρήση φωτογραφίας στη θεραπεία, θέματα βίας, τραύματος και κακοποίησης, καθώς και τη θεραπεία ζεύγους. Σήμερα ζω και εργάζομαι στην Αθήνα και στην Καλαμάτα, όπου δουλεύω με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια, δια ζώσης και μέσω Skype. Είμαι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy).
 • Καπουλέα Αμαλία, B.Sc. in Counseling and Psychological Science, University of Teesside. Ψυχοθεραπεύτρια Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΗAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο κάνοντας ομαδική και ατομική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας.
 • Καραπιπέρης Χρήστος, είναι πατέρας τριών παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2005 έως και το 2015 είχε την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Κοιν. Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας. Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (EAGT) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT).
 • Καρασάββα Αικατερίνη, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, έχει Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Middlesex University του Λονδίνου και Master of Science in the Philosophy of Mental Disorder από το King’s College London. Είναι απόφοιτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει εργαστεί σε ιδρύματα ηλικιωμένων και σε ομάδες στήριξης ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος με πρόσφυγες που έχουν υποστεί βασανιστήρια. Έχει επίσης διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής/Ψυχοθεραπείας. Εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στην Αθήνα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Έχει μετεκπαιδεύσεις στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, στη σχεσιακή Gestalt θεραπεία, τη θεραπεία ζεύγους καθώς και σε θέματα βίας, τραύματος , κακοποίησης και παρέμβασης στην κρίση. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Γκεστάλτ και της European Association of Gestalt Therapy (EAGT).
 • Κουτελά Ειρήνη, είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία (M.Sc. Psychology, University of East London), εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt (Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation της Αθήνας) και με προηγούμενες μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (I-MBA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη Γαλλική, συγκριτική λογοτεχνία & δραματουργικές σπουδές (Université Marc Bloch-Strasbourg II). Εργάστηκε στο εξωτερικό και την Αθήνα, στο χώρο των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ και σε ΜΚΟ με κοινωφελή δράση (διευθύντρια στο Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών) και σύμβουλος στην ψυχολογική στήριξη Συλλόγων Ασθενών (Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και στην Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων). Παράλληλα με το προσωπικό της γραφείο δραστηριοποιείται ως ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια σε δράσεις και προγράμματα γύρω από το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την ομόφυλη γονεϊκότητα («Πρόγραμμα PARADISO-European Union, Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020», «Ποικιλομορφία φύλου και σεξουαλικότητας»-Gestalt Foundation 2021, «Η ομόφυλη γονεϊκότητα για το συμφέρον του παιδιού»-Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής 2028-2021). Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα και τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, όπου εκπαίδευσε Ψυχολόγους εργαζόμενες/ους και εθελόντριες-ές στα ΛΟΑΤ θέματα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt, μέλος των European Association for Gestalt Therapy και British Association for Counselling and Psychotherapy.
 • Κυριάκου Ευαγγελία, Ψυχολόγος (πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt (Gestalt Foundation), Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.) (Gestalt Foundation).
 • Κωστάλου Αγγελική, Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια Gestalt -μέλος της HAGT και της EAGT. BA Psychology (Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας), MSc Psychology and Health (City University, Λονδίνο), Postgraduate Certificate in Counselling Skills (British Association for Counselling & Psychotherapy, Λονδίνο), Πτυχίο Ιστορίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Εργάζεται ως οικογενειακή σύμβουλος, συντονίζει θεραπευτικές και ψυχο-εκπαιδευτικές ομάδες και διδάσκει ψυχολογία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί με ασθενείς και φορείς του HIV, καρκινοπαθείς, επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
 • Λιώτας Ναούμ, ψυχοθεραπευτής και επόπτης Gestalt, business coach και εκπαιδευτής ενηλίκων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πτυχιούχος στην πιανιστική τέχνη, κάτοχος μεταπτυχιακού MBA με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και είναι πιστοποιημένος στη συμβουλευτική Gestalt στους Οργανισμούς (GPO) από την EAGT. Είναι κάτοχος ECP από τον EAP (European Association for Psychotherapy). Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και του BACP (British Association for Psychotherapy). Συμμετείχε 9 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συνεταιρισμού για την Gestalt στους Οργανισμούς (INTAGIO). Έχει εργαστεί ως project manager, εκπαιδευτής ενηλίκων (πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΥ), ως λέκτορας στο διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη και ως οργανωσιακός σύμβουλος προσφέροντας σεμινάρια σε εταιρείες και πολυεθνικές. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο όπου έχει και το γραφείο του ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον οργανισμό Living Well CIC που προσφέρει συμβουλευτικές και coaching υπηρεσίες σε άτομα που πάσχουν κυρίως από HIV αλλά και από άλλα χρόνια νοσήματα.
 • Λουκίδη Ντόρα, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MSc Professional Training in Educational Psychology-University of London), Εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation). Εργάστηκε για 12 χρόνια ως Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση και τώρα απασχολείται ως ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο, υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Διδάσκει το μάθημα "Αναπτυξιακή Ψυχολογία" στο Gestalt Foundation. Μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Δείτε και στο doraloukidi.gr
 • Μακρίδου Μελίνα, M.Sc. στην Ψυχολογία της Υγείας University of Bristol, UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της HAGT.
 • Μαυρίδου Μαρία, Bsc, Med. Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Master in Education / Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια Gestalt. Μέλος της EAGT  και της HAGT. Αποφοίτησε από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ψυχολογίας) το 1995.  Το 2004 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt (European Certificate of Gestalt Psychotherapy) και έγινε τακτικό μέλος των συλλόγων HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy) και EAGT (European Association of Gestalt Therapy). To 2013 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ). Κατά τα έτη 2018-2020 εκπαιδεύτηκε ως επόπτρια Gestalt (πιστοποιημένο μέλος HAGT & EAGT) ενώ στο διάστημα 2020-2021 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Κινηματογραφοθεραπεία (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά. Εργάστηκε επί 15 έτη σε συμβουλευτικό σταθμό(Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης) στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική καθώς και στη βραχεία θεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Ασχολήθηκε επίσης με την συμβουλευτική γονέων και παιδιών, τη διοργάνωση σχολών γονέων όπως και με την ψυχολογική υποστήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες οικογένειες, παλιννοστούντες, ΑΜΕΑ κ.α.). Υπήρξε σύμβουλος πολιτιστικής απασχόλησης στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Καλλιτέχνες εν δράσει” της πρωτοβουλίας EQUAL.Στο πεδίο του εθελοντισμού εργάστηκε στην κοινωνική δομή της ΧΕΝ, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική σε γυναίκες. Για μια δεκαετία συμμετείχε επίσης στις εθελοντικές δράσεις υποστήριξης καρκινοπαθών (Σύλλογος καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης,  ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ξάνθης κτλ) διοργανώνοντας σεμινάρια και ομάδες υποστήριξης μελών. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επόπτρια των εθελοντών ψυχοθεραπευτών gestalt για 3 έτη.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ψυχοθεραπεία,  όπως  και εποπτεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, Διοργανώνει και συντονίζει  επίσης διαλέξεις,  σεμινάρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Ασχολείται με θέματα διαπροσωπικών σχέσεων (σχέσεις ζεύγους,  γονέων-παιδιών κ.α), αυτογνωσίας, απωλειών, χρόνιων ασθενειών, κρίσεις πανικού, χρόνιο άγχος κτλ.
 • Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπευτής και επόπτης Gestalt, Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. Μέλος της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Εργάζεται ως Ψυχολόγος από το 1996 σε δομές ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και θεραπείας πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου (κρατούμενοι, τσιγγάνοι, παιδιά των φαναριών, εξαρτημένοι από ψυχοτρόπες ουσίες). Ψυχοθεραπευτικά εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με έμφαση στο «εδώ και τώρα» και στο «καθρέφτισμα» που δυναμώνει την επίγνωση. Έλκεται ιδιαίτερα από το θεραπευτικό δυναμικό που εκλύουν οι ομάδες αλληλοβοήθειας. Από το 1994 συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης ως ηθοποιός.
 • Μιχαλαριά Γεωργία, Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου, MSc Psychology of Education (UCL, former Institute of Education, London), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, απόφοιτη του Gestalt Foundation. Έχει εργαστεί σε ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε τηλεφωνική γραμμή για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του παιδιού, σε δομή για τη στήριξη καρκινοπαθών και των οικογενειών τους και σε ΜΚΟ για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στην εκπαίδευση. Έχει συντονίσει ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών και βιωματικά εργαστήρια. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια με ατομικά περιστατικά, ζευγάρια και ομάδες.
 • Μούσλεχ Ελένη, ψυχολόγος, πτυχιούχος ΑΠΘ, ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια Gestalt, κάτοχος ECP, μέλος EAGT & HAGT. Ιδιωτεύει στο γραφείο της, προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία από το 2010. Εστιάζει στη φαινομενολογία του σώματος και την κίνηση ως νέοι τρόποι έκφρασης και επίγνωσης στην θεραπευτική συνάντηση. Ενδιαφέρεται για τη σχεσιακή διάσταση της ψυχοθεραπείας. Εκπαιδεύτρια διαλογισμού, συντονίζει ομάδες και μαθήματα ενσυνειδητότητας.
 • Μωραΐτου Ντέμη, Η Ντέμη Μωραΐτου έχει σπουδάσει Επικοινωνία-Διαφήμιση και Μarketing A. C.A.M. (Communication-Advertising-Marketing). Eίναι Gestalt in Organizations Practitioner και έχει Δίπλωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό. Έχει Μaster στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Σύμβουλος Επιχειρησιακής Επικοινωνίας & Management για πλήθος επιχειρήσεων. Εκπαιδεύει στελέχη επιχειρήσεων στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα. Έχει διδάξει σε πάνω από 10 χώρες σε ποικίλα επιμορφωτικά περισσότερα σε πάνω από 20.000  στελέχη. Έχει δουλέψει επί σειρά ετών  για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος του ΙΝΤΑGIO (Ένωση Gestalt  Consultants), της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ου Ομίλου Φίλου Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Παγκόσμιου Οδηγισμού WAGGGS.
 • Παράσχου Μαριέττα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). MSc Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία) και Ψυχοθεραπεύτρια Έχει εργαστεί σε τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ψωριακούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, σε ομάδες στήριξης ηλικιωμένων, σε ομάδες στήριξης νέων ενηλίκων (φοιτητών) καθώς και στον τομέα της έρευνας, στην οργάνωση και στην στάθμιση του «Το Τεστ των Παραμυθιών» (προβολικό τεστ για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών). Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy).
 • Πάρτσια Δέσποινα, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και Κοινωνική Λειτουργός (Δ.Π.Θ.), Εκπαιδευόμενη Εκπαιδεύτρια Gestalt. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών. Πολυετής εμπειρία σε ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και Εποπτείας. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.).
 • Ράπτης Νικόλας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΕΕΨΓ - HAGT) και πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής από την European Association for Gestalt Therapy (EAGT), MSc Psychology, Θεατρολόγος DEA και Εμψυχωτής ομάδων.
 • Σταμάτης Γιώργος, B.A. Νομικά, H.S.D. Marketing, M.Ed. Εκπαίδευση Ενηλίκων, Απόφοιτος Gestalt Foundation (Α.L.P.D.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτής και Gestalt Coach (G.P.O.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες στους χώρους των Πωλήσεων, του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη σε πάνω από 350 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 16 βιβλίων, μεταξύ των οποίων, «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς», μαζί με τους F.Meulmeester και Ι. Ρίζου.
 • Σταυριανέας Στασινός, Επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Eλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην αρχαία φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του καλύπτουν τα πεδία της αρχαίας επιστήμης και αρχαίας φιλοσοφίας και κυρίως εκείνα της αριστοτελικής φυσικής και βιολογίας και της ιπποκρατική ιατρικής. Ετοιμάζει για τη σειρά των Απάντων του Αριστοτέλη μια σχολιασμένη έκδοση του Περί Ζώων Μορίων και έχει επιμεληθεί την έκδοση του τόμων Aristotle on How Animals Move: The de Incessu Animalium: Text, Translation, and Interpretative Essays (Cambridge University Press, 2021) και Φιλοσοφία και Ιατρική στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, υπό έκδοση).
 • Φραγκάτου Μυρτώ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή, ενώ διαθέτει 15ετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Οργανωσιακής Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και στην εκπαίδευση Gestalt in Organizations από το Gestalt Foundation και πιστοποιήθηκε από την EAGT (European Association for Gestalt Therapy) ως Gestalt Practitioner in Organizations (G.P.O.). Ακόμα, εργάστηκε εθελοντικά και ως ελεύθερη επαγγελματίας στο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή στήριξης "Μαζί για το παιδί".
 • Χατζηγεωργίου Ελένη, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της HAGT, Χοροθεραπεύτρια/Εκπαιδεύτρια/Επόπτρια DRT (Dance-Rhythm-Therapy), Υπεύθυνη Παιδαγωγικών της Εκπαίδευσης της DRLST Ν. Ελλάδος (Association Dance, Rhythm, Social Link and Therapy-Greece), Mέλος της DRT-International και της GADT, Χορογράφος. Ως Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt έχει συνεργαστεί με διάφορα Κέντρα Θεραπειών για παιδιά, εφήβους και οικογένειες, εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες από το 2007, ενώ παράλληλα από το 2010 συντονίζει ομάδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια Χοροθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βιωματικά- εκπαιδευτικά εργαστήρια κίνησης και ψυχοθεραπείας Gestalt σε συνεργασία με το Gestalt Foundation Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
 • Baier Armin, LCSW, διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες και ειδικεύεται στη Σχεσιακή Θεραπεία καθώς και στη θεραπεία εξαρτήσεων και τραυμάτων. Είναι μέλος του πυρήνα του διδακτικού προσωπικού του Pacific Gestalt Institute στο Λος Άντζελες. Παρέχει κλινική επίβλεψη σε δυο προγράμματα ψυχικής υγείας στο Λος Αντζελες και υπηρετεί ως διοικητικός και διευθυντής στο Gestalt Therapy Institute στο Λος Αντζελες. Ο Άρμιν διδάσκει στο μεταπτυχιακό διαδικτυακό πρόγραμμα του Columbia School of Social Work. Πρώην διευθυντής κλινικής στο πρόγραμμα θεραπείας χημικών εξαρτήσεων του Parallax Center στη Νέα Υόρκη, έχει εμπειρία στην κλινική ψυχοθεραπεία. Επίσης διδασκαλία και βιβλιογραφία όπου συμπεριλαμβάνονται έρευνα, μέθοδος και πολιτική στον τομέα της εξάρτησης.
 • Dr Denham-Vaughan Sally είναι διεθνώς αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια, Οργανωσιακή Σύμβουλος και Πιστοποιημένη Coach. Με σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη “Σχεσιακής Ηγεσίας”, οργανωσιακού και Κοινοτικού μετασχηματισμού αλλά και της ηθικής Διακυβέρνησης. Πρόσφατα έχει επικεντρώσει το Συμβουλευτικό της έργο σε ευρείας κλίμακας προγράμματα αλλαγής οργανωσιακής κουλτούρας για λογαριασμό παγκόσμιων Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα βιώσιμης, ηθικής, και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Απασχολείται επίσης ως εκτελεστικός coach με Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη (CEO’s) και Διοικητικά Συμβούλια Ανθρωπιστικών Οργανισμών. Είναι συν-ιδρύτρια του Relational Change, ενός Διεθνούς Οργανισμού που ειδικεύεται στην Ανάπτυξη Σχεσιακών Προσεγγίσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, Διεθνής Σύμβουλος Διοίκησης στο Relational Center του Los Angeles, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του Metanoia/Middlesex University του Λονδίνου, Διεθνές μέλος του Ακαδημαϊκού σώματος στο Pacific Gestalt Institute στην Καλιφόρνια και μέλος του Taos Institute. Κάνει συχνά παρουσιάσεις σε συνέδρια και διεθνή κέντρα κατάρτισης και ήταν κύρια ομιλήτρια στη διάσκεψη GANZ (Gestalt Australia and New Zealand), το 2014.
 • Ellinger Bianca, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Φυσιοθεραπεύτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου και ολοκλήρωσε το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία Gestalt του Gestalt Foundation στην Αθήνα. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), της οποίας διατέλεσε πρόεδρος (2009-2013). Εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της από το 2003 με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και ομάδες. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας. Σήμερα συνεργάζεται με εκπαιδευτικά κέντρα ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας και θεραπείας για εκπαιδευόμενους συμβούλους ή ψυχοθεραπευτές.
 • Estrup Liv, MA, MFT California in private practice since 1970, certified Gestalt therapist 1979, twice past President of the Gestalt Therapy Institute of Los Angeles, American Association of Marriage Family Therapists (AAMFT) - member since 1985, Approved Supervisor 2000, Gestalt Associates Training Los Angeles (GATLA) Faculty since 1999, taught Gestalt Therapy in the graduate program at Loma Linda University for 15 years, Supervisor at Southern California Counseling Center for 20 years, Member of IAAGT and AAMFT. Liv supervised individually and in groups at a community mental health center in Los Angeles for twenty-five years as well as collaborated in live supervision through GATLA training programs for almost thirty years. She has also taught supervision in large clinical settings.
 • Francesetti Gianni, Ψυχίατρος, θεραπευτής Gestalt, Εκπαιδευτής και επόπτης σε διεθνές επίπεδο, έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε θέματα ψυχοθεραπείας και ψυχοπαθολογίας, διερευνώντας πρωτότυπες προσεγγίσεις για την κατανόηση της κλινικής πάθησης από την άποψη της φαινομενολογικής θεραπείας και της θεραπείας Gestalt και προτείνει νέα μοντέλα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλινικών διαταραχών (συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης, και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής). Είναι Πρόεδρος του Gestalt Therapy Center of Torino και διευθυντής του IPsiG (International Institute for Gestalt Therapy and Psychopathology). Πρώην Πρόεδρος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της SIPG (Italian Society for Gestalt therapy) και του FIAP (Italian Federation of Psychotherapy Associations), μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, the Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT), European Association of Psychotherapy (EAP), και της Society for Psychotherapy Research (SPR). Ζει και εργάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας.
 • Hewitt Evans Joanna, Υπεύθυνη επιμορφωτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Gestalt στο κέντρο εκπαίδευσης Gestalt Scarborough Psychotherapy Training Institute, αναγνωρισμένο από το UKCP (United Kingdom Council for Psychotherapy) στo Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης αναγνωρισμένη από την EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy) Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και Δευθύντρια του European Institute for Psychotherapeutic Studies.
 • Jacobs Lynne, Ph.D., κατοικεί σε δύο κόσμους της ψυχοθεραπείας. Διδάσκει θεραπευτές Gestalt παγκοσμίως. Είναι συνιδρύτρια του Pacific Gestalt Institute καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και επόπτρια αναλύτρια στο Institute of Contemporary Psychoanalysis. Είναι συνεκδότρια του “The Healing Relationship in Gestalt Therapy: A Dialogic / Self Psychology Approach”, και συνεκδότρια μαζί με τον Rich Hycner του Relational Approaches in Gestalt Therapy. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τη θεραπεία Gestalt και ψυχαναλυτικά περιοδικά. Τηρώντας το ενδιαφέρον της, προσπαθεί να κατανοήσει την ψυχοθεραπευτική σχέση. Έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες.
 • Jára Martin (1961), Martin Jára (1961), Τσέχος ψυχολόγος, θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT, συγγραφέας του βιβλίου «Dreams Live» (2001) και του δοκιμίου «Dream in Relationship and Relationship in Dream» (Quaderni di Gestalt 2/2018). Καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάρτιν έχει συντονίσει εργαστήρια με θέμα τα «Όνειρα» στη Σλοβενία, την Πολωνία και τη Φινλανδία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεδρίου της EAGT. Σήμερα ο Martin ασχολείται με τη μελέτη της Φαινομενολογίας του σώματος, της αντίληψης και των ονείρων και συμμετέχει στο μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Gestalt του Jan Roubal.
 • Klaren Guus (the Netherlands), EAGT accredited Gestalt therapist, international Gestalt trainer and -supervisor and Gestalt Practitioner in Organizations. He provides Gestalt supervision to students in Gestalt training, to Gestalt practitioners in private practices and the wider field of social- and mental healthcare. Both individually and group supervision. Guus is past president of the Dutch Flemish Association of Gestalt Therapy and Theory (NVAGT)and past chair of the Human Rights and Social Responsibility Committee of EAGT.
 • Le Peuc’h Isabelle, θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Διευθύντρια του γαλλικού Ecole Parisienne de Gestalt (EPG), το οποίο συστάθηκε το 1981 από τον Σερζ και Ανν Τζίντζερ. Είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την ολιστική διάσταση της θεραπείας Gestalt και ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή της σε διαφορετικές σωματικές προσεγγίσεις.
 • Levi Nurith,D., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, ειδικευμένη στην εποπτεία και την οικογενειακή θεραπεία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Be'er Sheba Universities και, Beit Berl College, Κλινική Σύμβουλος στο National Council of Child Protection. Πρόεδρος της Training Standards Committee της EAGT.
 • Lompa Richard, Μ.Sc. Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της EAGT.
 • Orange Donna M., Ph.D. στη φιλοσοφία, Fordham University, New York, 1979. Psy. D. στην κλινική ψυχολογία, Yeshiva University, New York, 1987. Analytic certification, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York, 1991. Αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια (Adjunct) και Σύμβουλος / Επόπτρια, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis. Relational Track. New York. Μέλος του Ακαδημαϊκού Σώματος, Εκπαιδεύτρια και Αναλύτρια, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.
 • Tosi Silvia, Psychologist (from 1989) and Gestalt psychotherapist (from 1998). Trainer at Istituto di Gestalt HCC Italy. Supervisor (accredited by EAGT). Since 1998 she has been working as clinical psychologist and Gestalt psychotherapist in private practice and in Public Health Service, with children, adolescents and families. She has been a presenter at several congresses, and has published some papers on Gestalt psychotherapy in developmental age, including:

- Conte E., Tosi S., (2016). Between Spontaneity and Intentionality of Growth: Gestalt Therapy and Children. In: M. Spagnuolo Lobb, N. Levi & A. Williams (Eds.), Gestalt Therapy with Children: From Epistemology to Clinical Practice. Siracusa (Italy): Istituto di Gestalt HCC Italy Publ

- Tosi S. (2016).Psicoterapia della Gestalt con i bambini: un modello di lavoro di gruppo. Quaderni di Gestalt, XXIX (1): 91-100.

- Tosi S., Conte E., (2023). Ring-a-ring o’ Roses, A Pocket Full of Posies. Gestalt Psychotherapy and Childhood Suffering In: Spagnuolo Lobb M., Cavaleri P.A.(Eds.), Psychopathology of the Situation in Gestalt Therapy. A Field Oriented Approach. London

She is on the editorial board of Quaderni di Gestalt journal and of Gestalt Therapy Book Series. She chairs the Training Standard Committee of the EAGT.

 • Tur Valverde Guy-Pierre, Painter and Gestalt therapist working in Mexico City. Trainer at the Instituto Humanista de Psicoterapia Gestalt Mexico City since 1996. He is also invited as a trainer in several Gestalt Institute of the world like Europe and South America. He actualizes himself yearly at the Pacific Gestalt Institute of Los Angeles since 2012. He is also specialized in working in a relational perspective of Gestalt Therapy and the field of aesthetics as a therapeutic tool. Founder of COCREARTE started to exhibit in 1975 in France and had several collective and individual exhibitions in Europe, United States and Latin America.
 • Van Baalen Daan, MD, PhD Θεραπευτής Gestalt, εκπαιδευτής, επόπτης και πιστοποιημένος GPO. Πιστοποιημένος από την EAP και μέλος της EAGT. Ιδρυτής του Norwegian Gestalt Institute Academic College (NGI). Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.
 • Vidakovic Ivana, B.A. Ψυχολογίας, Μ.Α. κλινικής ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο EMDR και Solution Focused Brief therapy. Έχει εργασθεί στο Συμβουλευτικό κέντρο Επανένταξης ατόμων – θυμάτων βασανισμού, μεταναστών, φυλακισμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου και ατόμων επιζώντες από τραυματικές εμπειρίες.
 • Zielke Olaf, Θεραπευτής και Εκπαιδευτής Gestalt στο Ανόβερο και το Αμβούργο (Γερμανία), πρώην μέλος της EC της Γερμανικής Ένωσης Gestalt (DVG), μέλος της Επιτροπής εκπαιδευτικών κριτηρίων της EAGT.