Συνεργάτες του Gestalt Foundation

Συνεργάτες του Gestalt Foundation
 • Αντωνίου Έλενα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). M.Sc. Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Έχει εργαστεί με ομάδες παιδιών, σε τηλεφωνική γραμμή κακοποιημένων γυναικών, σε προστατευμένα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης εθελοντών, καθώς και στον τομέα της ποιοτικής έρευνας. Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.

 

 • Αναγνωστοπούλου Αθηνά, Σπουδές: Σχεσιακή θεραπεία Gestalt(Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt), Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation), ΒΑ στην Ψυχολογία (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), Δίπλωμα στη Συμβουλευτική & Συνθετική Ανάλυση (COSCA). Εργάζεται ως ψυχολόγος με ενήλικες, και συντονίζει ομάδες θεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης, ομάδα στήριξης για τις διατροφικές διαταραχές, καθώς και ομάδες γονέων με βάση την προσέγγιση της Θετικής Ανατροφής.

 

 • Αλεξιά Ιωάννα, είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Στο παρελθόν έχει εργαστεί με διάφορες πληθυσμιακές ομάδες παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε ηλικιωμένους, παιδιά και εφήβους, ανήλικους αλλοδαπούς σε κέντρα κράτησης, άτομα με επιληψία, θύματα βασανιστηρίων, πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στο Χολαργό και σε ομάδες στήριξης επαγγελματιών και εθελοντών που δουλεύουν με πρόσφυγες και μετανάστες.
 • Ασκαρίδου Βικτώρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. Επόπτρια Gestalt, Θεραπεύτρια Sandplay, Θεραπευτική ύπνωση, Αντλεριανή εκπαίδευση ομάδων γονέων, Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR, CRM basic & Advanced), εκπ. εκπαιδεύτρια  CRM
 • Γιάγκου Άντα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt, εκπ. Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της HAGT. Μετεκπαίδευση στην Δικαστική Ψυχολογία και Εγκληματολογία.
 • Γιαγλής Γιώργος Δρ., M.D., M.Sc., Ph.D., ειδικός νευρολόγος, ψυχολόγος. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία, στη Στατιστική, στη Γνωστική Ψυχολογία & Νευροψυχολογία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Μετεκπαίδευση στο Λονδίνο στη Νευροψυχιατρική και στη Νευροψυχολογία. Θεραπευτής & Εκπαιδευτής Gestalt, μέλος E.A.G.T. & E.E.Ψ.G. Εκπαιδευόμενος επόπτης Gestalt
 • Γκιώνη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης), Μ.Sc. Ψυχική Υγεία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Έχει εργαστεί σε ομάδες αυτοβοήθειας εξαρτημένων ατόμων και των οικείων τους, σε ενδονοσοκομειακές δομές και προστατευόμενα διαμερίσματα - ξενώνες ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες θεραπείας, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, σε σχολεία ειδικής αγωγής και ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών.
 • Θεοδώρου Πέτρος, Είναι ψυχοθεραπευτής και επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Δουλεύει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στα υπαρξιακά στοιχεία της Gestalt, καθώς και στο θέμα των σχέσεων. Έχει αναπτύξει την προσωπική του προσέγγιση PSP (Process Stage Praxis) όπου ενσωματώνεται η φιλοσοφική βάση της θεραπείας Gestalt με την αυτοσχεδιαστική σκηνική πράξη. Σήμερα, δίνει διαλέξεις και συντονίζει εργαστήρια στη θεραπεία Gestalt καθώς και στην PSP, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ασχολείται συστηματικά και με τη συγγραφή ανάλογων θεμάτων και εργάζεται ως θεραπευτής ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.
 • Καλώτα Γιάννα, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Ασκεί το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή από το 2004 δουλεύοντας με: ενήλικες, άτομα με χρόνιες ασθένειες, φροντιστές ατόμων με χρόνιες ασθένειες, γονείς ατόμων με αναπηρία, γονείς εφήβων, εθελοντές (οργάνωση, εκπαίδευση, εποπτεία) ευπαθών ομάδων. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation από το 2007 ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και Εποπτείας.
 • Καπουλέα Αμαλία, B.Sc. in Counseling and Psychological Science, University of Teesside. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΗAGT). Ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο κάνοντας ομαδική και ατομική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας.
 • Καραπιπέρης Χρήστος, είναι κοινωνικός λειτουργός και ψυχοθεραπευτής Gestalt. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2005 έως και το 2015 εργαζόταν στο Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως κοινωνικός λειτουργός έχοντας την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Πάτρας εποπτεύοντας σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.
 • Καρασάββα Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, έχει Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Middlesex University του Λονδίνου και Master of Science in the Philosophy of Mental Disorder από το King’s College London. Είναι απόφοιτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει εργαστεί σε ομάδες διαχείρισης στρες, σε ιδρύματα ηλικιωμένων και σε ομάδες στήριξης ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Αυτή την εποχή εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στην Αθήνα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και ομάδες γονέων, ενώ παράλληλα εργάζεται  ως ψυχολόγος στο πρόγραμμα αποκατάστασης επιζησάντων βίας και βασανιστηρίων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Έχει μετεκπαιδεύσεις στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, στη σχεσιακή Gestalt θεραπεία καθώς και σε θέματα βίας, κακοποίησης και παρέμβασης στην κρίση.
 • Καυκοπούλου Άλκηστις, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ατομικά με παιδιά και με ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Εποπτείας (Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης).
 • Κωστάλου Αγγελική, BA Psychology (Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας), MSc Psychology and Health (City University, Λονδίνο), Postgraduate Certificate in Counseling Skills (British Association for Counseling & Psychotherapy, Λονδίνο), Πτυχίο Ιστορίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt -μέλος της HAGT και της EAGT- με έμφαση στη σωματική διαδικασία μέσα στη θεραπευτική σχέση. Εργάζεται επίσης ως οικογενειακή σύμβουλος, συντονίζει θεραπευτικές και ψυχο-εκπαιδευτικές ομάδες και διδάσκει ψυχολογία, δεξιότητες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπεία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί επίσης με ασθενείς και φορείς του HIV, καρκινοπαθείς, επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και κακοποιημένα παιδιά.
 • Μακρίδου Μελίνα, M.Sc. Ψυχολογία Υγείας, University of Bristol UK, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. Επόπτρια Gestalt. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2006 με ενήλικες και με άτομα με χρόνιες ασθένειες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο (Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης & Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη»). Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και βιωματικών εργαστηρίων.
 • Μανωλάκη Κατερίνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2003. Ασχολείται με ενήλικες, ζευγάρια, ομάδες. Υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες – ψυχοθεραπευτές του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και από το 2008 συντονίζει εργαστήρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 • Μαυρίδου Μαρία, Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. επόπτρια Gestalt, με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον τομέα  Σπουδές στην Εκπαίδευση. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας GESTALT (HAGT), μέλος της  Ε.Ε.Ψ.Ε. και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων. Υπήρξε επί 8 χρόνια  ψυχολόγος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Ευόσμου (στον τομέα της συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και βραχείας θεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, με εξειδίκευση σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.) Από το 2005 ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.  Διοργανώνει και συντονίζει βιωματικές ομάδες, σχολές γονέων, θεματικά εργαστήρια, διαλέξεις, κτλ.
 • Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Ηθοποιός. Εκπ. Επόπτης Gestalt. Επίσης είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Εργάζεται ως Ψυχολόγος από το 1996 σε δομές ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και θεραπείας πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου (κρατούμενοι, τσιγγάνοι, παιδιά των φαναριών, εξαρτημένοι από ψυχοτρόπες ουσίες). Ψυχοθεραπευτικά εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με έμφαση στο «εδώ και τώρα» και στο «καθρέφτισμα» που δυναμώνει την επίγνωση. Έλκεται ιδιαίτερα από το θεραπευτικό δυναμικό που εκλύουν οι ομάδες αλληλοβοήθειας. Από το 1994 συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης ως ηθοποιός.
 • Μερτίκα Αντιγόνη Δρ., Βασικές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δύο Μεταπτυχιακά προγράμματα στη Συμβουλευτική και την Οργανωτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Διδακτορικό  δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων Π. &  Α. Κυριακού και  ως ιδιώτης ψυχολόγος, έχει εκπαιδευθεί στην ψυχοθεραπεία Gestalt και εργάζεται με ενήλικες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της θεραπευτικής σχέσης, της πολυπολιτισμικότητας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με Σχιζοφρένια. Τελευταία ασχολείται με τη Θετική Ψυχολογία και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει με ατομικές και συλλογικές παρουσιάσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

 

 • Μούσλεχ Ελένη, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Συνεργάζεται ως συντονίστρια εργαστηρίων και ομάδων αυτογνωσίας με το Gestalt Foundation. Έχει εμπειρία στις «δύσκολες» ομάδες, όπως  ομάδες με κακοποιημένες γυναίκες. Δουλεύει ατομικά και ομαδικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κίνηση και στο χορό θέλοντας να ανακαλύψει δημιουργικούς τρόπους επίγνωσης.

 

 • Μωραϊτου Ντέμη, B.A. CAM, Πτυχίο στον Ελληνικό πολιτισμό. Είναι Σύμβουλος Gestalt για Οργανισμούς (G.P.O.) και έχει πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό. Έχει Master στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Σύμβουλος  επιχειρήσεων, και  εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα Επικοινωνίας και Management στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 • Παντελίδου Λένα, Ψυχολόγος, Φιλόλογος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και βιωματικών εργαστηρίων από το 2008.
 • Παπαθανασίου - Πεχλιβανίδου Αικατερίνη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, Bachelor of Science in Psychology, University of Sheffield, UK, Master In Psychology and Counseling, University of Sheffield, UK, Gestalt Therapist, Gestalt Foundation Psychotherapy & Training center Θεσσαλονίκης, MP In Eating Disorders and Obesity, National Centre for Eating Disorders, Europsy Βasic. Μέλος του APA (American Psychological Association), BPS (British Psychological Society), EAP (European Association of Psychotherapy), EAGT (European Association for Gestalt Therapy), HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy) HCPC (Health and Care Professional Council, UK) ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων).
 • Παράσχου Μαριέττα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). MSc Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Έχει εργαστεί σε τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ψωριακούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, σε ομάδες στήριξης ηλικιωμένων, σε ομάδες στήριξης νέων ενηλίκων (φοιτητών) καθώς και στον τομέα της έρευνας, στην οργάνωση και στην στάθμιση του «Το Τεστ των Παραμυθιών» (προβολικό τεστ για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών). Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy).

 

 • Ρίζου Ιωάννα, Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Αποφοίτησε από το Gestalt Foundation το 2013. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος και βοηθάει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.
 • Σταμάτης Γιώργος, B.A.(Νομικά), H.S.D.(Marketing), M.Εd.(Εκπαίδευση Ενηλίκων). Απόφοιτος Gestalt Foundation. Σύμβουλος Ανάπτυξης, Εκπαιδευτής και Coach Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας (μαζί με τους F.Muelmeester και Ι. Ρίζου) του βιβλίου «Η Τέχνη της αλλαγής: Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς» και άλλων 11 βιβλίων.

    

 • Χαντζιάρα Δήμητρα, B.Sc.(Hons) Psychology – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Συντονισμός σε ομάδες θεραπείας, ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες εκπαίδευσης και εποπτείας εθελοντών στη στήριξη καρκινοπαθών, ατομική συμβουλευτική γονέων, ατομική ψυχοθεραπεία περιστατικών. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR.
 • Χατζηγεωργίου Ελένη, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ)-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST, Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.
 • Χατζοπούλου Σέβη, Ψυχολόγος (ΑΠΘ), - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπ. εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc) –University of Surrey, U.K.. Μέλος της EAGT,  της H.A.G.T., Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου. Συμβουλευτική-Ψυχολογική Στήριξη- Θεραπεία Ενηλίκων σε αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διάθεσης, διαταραχές διατροφής, διαταραχές προσωπικότητας, χρόνιες ασθένειες, πένθος-απώλεια, κακοποίηση, σεξουαλικά ζητήματα, διαχείριση κρίσεων, ζητήματα επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, ζητήματα ατόμων με αναπηρία, ζητήματα ατόμων τρίτης ηλικίας. Εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών σε άτομα με χρόνιες ασθένειες και σε άτομα και οικογένειες σε κατάσταση κρίσης.

 

 • Baier Armin, LCSW, διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες και ειδικεύεται στη Σχεσιακή Θεραπεία καθώς και στη θεραπεία εξαρτήσεων και τραυμάτων. Είναι μέλος του πυρήνα του διδακτικού προσωπικού του Pacific Gestalt Institute στο Λος Άντζελες. Παρέχει κλινική επίβλεψη σε δυο προγράμματα ψυχικής υγείας στο Λος Αντζελες και υπηρετεί ως διοικητικός και διευθυντής στο Gestalt Therapy Institute στο Λος Αντζελες. Ο Άρμιν διδάσκει στο μεταπτυχιακό διαδικτυακό πρόγραμμα του  Columbia School of Social Work. Πρώην διευθυντής κλινικής στο πρόγραμμα θεραπείας χημικών εξαρτήσεων του Parallax Center στη Νέα Υόρκη, έχει εμπειρία στην κλινική ψυχοθεραπεία. Επίσης, διδασκαλία και βιβλιογραφία όπου συμπεριλαμβάνονται έρευνα, μέθοδος και πολιτική στον τομέα της εξάρτησης.

 

 • Barbarello Favorito, RCST, M.Sc. Gestalt Ψυχοθεραπεία, Dip. Gestalt Ψυχοθεραπευτική Συμβουλευτική, H.Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Hons), Dip. Κρανιοιερή Θεραπεία. Γεννήθηκε στην Puglia (Νότια Ιταλία) και μετακόμισε στην Ιρλανδία το 1998 οπότε και απέκτησε πτυχίο στην Κρανιοιερή Θεραπεία. Εκπαιδευμένος στη θεραπεία Gestalt στην GATLA και κάτοχος MSc στην Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Ινστιτούτο Metanoia του Λονδίνου. Εργάζεται στην Ιρλανδία τόσο ως Θεραπευτής Κρανιοιερής όσο και ως Ψυχοθεραπευτής Gestalt.
 • Dr Denham-Vaughan Sally είναι Διεθνώς Αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια, Οργανωσιακή Σύμβουλος και Πιστοποιημένη Coach. Με σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη “Σχεσιακής Ηγεσίας”, οργανωσιακού και Κοινοτικού μετασχηματισμού αλλά και της ηθικής Διακυβέρνησης. Πρόσφατα έχει επικεντρώσει το Συμβουλευτικό της έργο σε ευρείας κλίμακας προγράμματα αλλαγής οργανωσιακής κουλτούρας για λογαριασμό παγκόσμιων Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα βιώσιμης, ηθικής, και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Απασχολείται επίσης ως εκτελεστικός coach με Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη (CEO’s) και Διοικητικά Συμβούλια Ανθρωπιστικών Οργανισμών.

Είναι συν-ιδρύτρια του Relational Change, ενός Διεθνούς Οργανισμού που ειδικεύεται στην Ανάπτυξη Σχεσιακών Προσεγγίσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, Διεθνής Σύμβουλος Διοίκησης στο Relational Center του Los Angeles, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του Metanoia/Middlesex University του Λονδίνου. Διεθνές μέλος του Ακαδημαϊκού σώματος στο Pacific Gestalt Institute στην Καλιφόρνια και μέλος του Taos Institute. Κάνει συχνά  παρουσιάσεις σε συνέδρια και διεθνή κέντρα κατάρτισης και ήταν κύρια ομιλήτρια στη διάσκεψη GANZ (Gestalt Australia and New Zealand), το 2014.

 

 • Finlay Linda, Ph.D., BA (Hons), DipCOT. Η Linda Finley θεωρεί ότι ανήκει σε 4 ξεχωριστές επαγγελματικές κοινότητες: στην ψυχολογία, στη θεραπεία στον εργασιακό χώρο, στην ψυχοθεραπεία και στη φαινομενολογία. Ως ακαδημαϊκός σύμβουλος προσφέρει διδασκαλία, εποπτεία και καθοδήγηση σε μεθόδους ποιοτικής έρευνας για επαγγελματίες υγείας, ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

 

 • Francesetti Gianni: Ψυχίατρος, θεραπευτής Gestalt, Εκπαιδευτής και επόπτης σε διεθνές επίπεδο, έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε θέματα ψυχοθεραπείας και ψυχοπαθολογίας, διερευνώντας πρωτότυπες προσεγγίσεις για την κατανόηση της κλινικής πάθησης από την άποψη της φαινομενολογικής θεραπείας και της θεραπείας Gestalt και προτείνει νέα μοντέλα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλινικών διαταραχών (συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης, και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής). Είναι Πρόεδρος του Poiesis. Gestalt Therapy Center of Torino και διευθυντής του IPsiG (International Institute for Gestalt Therapy and Psychopathology). Πρώην Πρόεδρος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της SIPG (Italian Society for Gestalt therapy) και του FIAP (Italian Federation of Psychotherapy Associations), μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, the Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT), European Association of Psychotherapy (EAP), και της Society for Psychotherapy Research (SPR). Ζει και εργάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

 

 • Hewitt Evans Joanna, Υπεύθυνη επιμορφωτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Gestalt στο κέντρο εκπαίδευσης Gestalt Scarborough Psychotherapy Training Institute, αναγνωρισμένο από το UKCP (United Kingdom  Council for Psychotherapy) στo Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης αναγνωρισμένη από την EAIP (European Association for Integrative  Psychotherapy) Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και διευθύντρια του European Institute for Psychotherapeutic Studies.

 

 • Jacobs Lynne, Ph.D., κατοικεί σε δύο κόσμους της ψυχοθεραπείας. Διδάσκει θεραπευτές Gestalt παγκοσμίως. Είναι συνιδρύτρια του Pacific Gestalt Institute καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και επόπτρια αναλύτρια στο Institute of Contemporary Psychoanalysis. Είναι συνεκδότρια του “The Healing Relationship in Gestalt Therapy: A Dialogic/ Self Psychology Approach”, και συνεκδότρια μαζί με τον Rich Hycner του Relational Approaches in Gestalt Therapy. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τη θεραπεία Gestalt και ψυχαναλυτικά περιοδικά. Τηρώντας το ενδιαφέρον της, προσπαθεί να κατανοήσει την ψυχοθεραπευτική σχέση. Έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες.

 

 • Le Peuc’h Isabelle, θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt. Διευθύντρια του γαλλικού Ecole Parisienne de Gestalt (EPG), το οποίο συστάθηκε το 1981 από τον Σερζ και Ανν Τζίντζερ. Είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την ολιστική διάσταση της θεραπείας Gestalt και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διαφορετικές σωματικές προσεγγίσεις.

 

 • Levi Nurith, Ph.D., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, ειδικευμένη στην εποπτεία και την οικογενειακή θεραπεία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Be'er Sheba Universities και,Beit Berl College, Κλινική Σύμβουλος στο National Council of Child Protection. Πρόεδρος της Training Standards Committee της EAGT.

 

 • Lichtenberg Philip, Ph.D. Ο Philip είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος, δίδαξε στο Bryn Mawr School of Social Work and Social Research για πάνω από 35 χρόνια. Ο Philip πήρε το Ph.D. του από το Case Western Reserve University και την επίσημη κατάρτισή του στη θεραπεία Gestalt στο Gestalt Training Center στο San Diego με τους Erving και Miriam Polster. Επιπλέον μαθήτευσε με την Isadore From στη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει έξι βιβλία περιλαμβανομένων των “Community and Confluence: Undoing the Clinch of Oppression” και “Encountering Bigotry: Befriending Projecting Persons in Everyday Life”. Επιπρόσθετα έχει γράψει πολλά άρθρα και μονογραφίες. Ο Philip συχνά συντονίζει εκπαιδευτικά εργαστήρια στο εξωτερικό. Οι τομείς θεωρητικού ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν τη χρήση της θεραπείας Gestalt στο μεγαλύτερο κόσμο της κοινωνικής ενέργειας και της κοινωνικής οργάνωσης.
 • Lompa Richard, Μ.Sc. Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Linking Tutor with University of Middlesex, μέλος της EAGT.

 

 • McCann Kevin, MIACP, H.Dip. Gestalt Ψυχοθεραπεία, H. Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Dip. Συμβουλευτική (Hons). Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής Gestalt της GATLA και μέλος του διδακτικού της προσωπικού (βοηθός εκπαιδευτή) στο πρόγραμμα θεραπείας για ζευγάρια. Συνεχίζει την κατάρτισή του στην ψυχοθεραπεία Gestalt σε επίπεδο Master στο Gestalt Training Associates of Los Angeles. Δίνει διαλέξεις για διάφορα θέματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ακολουθώντας διαδικασίες βασισμένες στην προσέγγιση Gestalt. Συντονίζει ομαδικά εργαστήρια με ενήλικες, κυρίως με κοινωνικά περιθωριακό υπόβαθρο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και ζευγαριών. Είναι αναγνωρισμένο μέλος του Ιρλανδικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και πρώην Πρόεδρος του Ιρλανδικού Οργανισμού Gestalt (Irish Gestalt Society).

 

 • Melnick Joe, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής – Εκπαιδευτής Gestalt και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Μέλος του Gestalt Institute of Cleveland και του Gestalt International Study Center. Εκδότης του περιοδικού “Gestalt Review”.

 

 • Meulmeester Frans, Μέλος του προσωπικού και συνεργαζόμενος εκπαιδευτής διαφόρων Κέντρων Ψυχοθεραπείας Gestalt ανά τον κόσμο. Εγγεγραμμένος ψυχοθεραπευτής Gestalt, και σύμβουλος Gestalt σε Οργανισμούς (GPO). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και μέλος της EAP (European Association of Psychotherapy).

 

 • Orange Donna M., Ph.D. στη φιλοσοφία, Fordham University, New York, 1979. Psy. D. στην κλινική ψυχολογία, Yeshiva University, New York, 1987. Analytic certification, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York, 1991. Αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια (Adjunct) και Σύμβουλος/ Επόπτρια, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis. Relational Track.  New York. Μέλος του Ακαδημαϊκού Σώματος, Εκπαιδεύτρια και Αναλύτρια, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.

 

 • Parlett Malcolm, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος και εκπαιδευτής Gestalt. Ιδρυτής του Gestalt Training Center στην Αγγλία. Εκδότης του περιοδικού “British Gestalt Journal”.

 

 • Schulthess Peter, M.Sc., θεραπευτής Gestalt, ζει και εργάζεται από το 1976 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Περιστασιακά ζει και στην Ελλάδα. Από το 1991 διδάσκει  σε διάφορα διεθνή Ινστιτούτα. Η διδασκαλία του εστιάζεται σε ασθενείς με εθιστικές συμπεριφορές. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια με ναρκομανείς και αλκοολικούς σε συνδυασμό με θεραπευτικές κοινότητες  ως εξωτερικός συνεργάτης, θεραπευτής και επόπτης ομάδων. Επίσης διαθέτει εμπερία σε θεραπεία άλλων ειδών εξάρτησης όπως διατροφικές διαταραχές, σεξουαλικές εξαρτήσεις και τυχερά παιχνίδια.

 

 • Van Baalen Daan, MD, PhD, Θεραπευτής Gestalt, εκπαιδευτής, επόπτης και πιστοποιημένος GPO. Πιστοποιημένος από την EAP και μέλος της EAGT. Ιδρυτής του Norwegian Gestalt Institute Academic College (NGI).Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.

 

 • Vidakovic Ivana, B.A. Ψυχολογίας, Μ.Α. κλινικής ψυχολογίας, θεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο EMDR και Solution Focused Brief therapy. Έχει εργασθεί στο Συμβουλευτικό κέντρο Επανένταξης ατόμων – θυμάτων βασανισμού, μεταναστών, φυλακισμένων  κατά τη διάρκεια του πολέμου και ατόμων επιζώντες από τραυματικές εμπειρίες.