Παράσταση

Παρασκευή 18/5/2018

Παρουσίαση ομάδας κίνησης Θεσσαλονίκης και Αθήνας

 

«Ο Χορός των Αντιθέτων - Η Αρμονία της Συνεχούς Ροής»

 

«Λέει ο Μπασό σ’ ένα μικρό χαΪκού:

Παλιά λιμνούλα

πήδημα βατράχου

ήχος νερού.

Έτσι μιλά και ο Ηράκλειτος στο απόσπασμά του για το ποτάμι: Προηγούνται οι «ήχοι του ποταμού» - αὐτῑσοι ποταμοῑσι. Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές μέσα στο ίδιο ποτάμι.

Είσαι ποιητής, μα δεν είσαι κοινός ποιητής. Εισχώρησε βαθύτερα. Μην προσπαθείς να διαλέγεις ανάμεσα στα αντίθετα. Αυτή η μαρτυρία σου θα είναι η κρυμμένη αρμονία. Εμπιστεύσου πως όλα αυτά θα είναι διακυμάνσεις, αλλαγές εποχών, διαθέσεις που απλά έρχονται και παρέρχονται. Και μέσα τους θα δεις την gestalt.

Η αγάπη είναι φύση μας. Η πίστη είναι Η φύση μας!» Osho (2005). Η κρυμμένη αρμονία. Ομιλίες πάνω σε αποσπάσματα του Ηράκλειτου. Αθήνα, Εκδόσεις Ρέμπελ.

 

Κάτια Χατζηλάκου, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, Κινησιολόγος, απόφοιτος Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξαρμενία Παππά, Ψυχολόγος ( ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και HAGT, PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner) Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

Χατζηγεωργίου Ελένη: Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ)-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST, Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.