Δημοσιεύσεις του Gestalt Foundation

Δημοσιεύσεις του Gestalt Foundation

Τα ιδρυτικά μέλη και οι συνεργάτες του κέντρου ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης Gestalt Foundation, πιστεύουν ότι η γνώση και η εμπειρία πρέπει να κοινωνούνται.

 

Γι’ αυτό και φροντίζουν να κάνουν δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και βιβλία που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όλους όσους ασχολούνται με τη θεραπεία Gestalt.

 

 

 

 

Οι δημοσιεύσεις, που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, έχουν πραγματοποιηθεί με την παρακάτω χρονολογική σειρά:

 

 • 2016 Μπάλλιου Δέσποινα: 
  Άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό  «Εποχή», με θέμα «Η Διϋποκειμενικότητα της Εμπειρίας στη Θεραπεία Gestalt».

 • 2012 Gestalt Foundation: 
  Κεφάλαιο «Χτίζοντας τη “γέφυρα”. Ανάμεσα στις προσδοκίες του χθες και την πραγματικότητα του σήμερα. Συζήτηση περιπτώσεων» στο βιβλίο «Ψυχοεκπαίδευση οικογενειών ατόμων τρίτης ηλικίας», Μάγδα Τσολάκη – Φωτεινή Κουντή, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

 • 2005 Χατζηλάκου Κάτια: 
  Κεφάλαιο στο βιβλίο «Άνοια. Ιατρική και κοινωνική πρόκληση», Μάγδα Τσολάκη – Αριστείδης Καζής, University Studio Press. Θέμα: «Η σημασία της “παρουσίας” – Θεραπεία Gestalt και Άνοια».

 • 2003 Κωνσταντινίδου Αντωνία:
  Άρθρο στην τριμηνιαία εφημερίδα «Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer» της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, με θέμα: «Ψυχοθεραπεία Gestalt και Άνοια / Νόσος Alzheimer».

 • 2003 Χατζηλάκου Κάτια:
   Άρθρο στο περιοδικό Gestalt Review, τεύχος 7(2), σελίδες 171-173 στη στήλη Back Pages με την κριτική του βιβλίου “Chronic Sorrow” της Susan Ross.