Ομάδες Θεραπείας - Αυτογνωσίας Gestalt

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (Οκτώβριος 2022-Ιούνιος 2023)

 

Στην ομάδα θεραπείας θα διερευνήσουμε  μαζί θέματα επικοινωνίας, σχέσεων, συγκρούσεων και αυτογνωσίας. Θα μιλήσουμε, θα ταυτιστούμε, θα διαφοροποιηθούμε, θα ακούσουμε, θα στηρίζουμε και θα στηρίξουμε.

 

Συντονισμός:       

Δέσποινα Πάρτσια,  Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός (Δ.Π.Θ.) και Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.)

 

Κάθε Δευτέρα 20:30 – 22:00

 

Θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία της 1ης συνάντησης

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:      €80/ μήνα

                                                €60/ μήνα (τιμή για φοιτητές του Κέντρου)

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Διαδικτυακά


 

Ομάδα Θεραπείας –αυτογνωσίας (Νοέμβριος 2022 –Ιούνιος 2023)

«Οι συμμετέχοντες/ουσες, μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής ομάδας, έχουν την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθούν θέματα που τους απασχολούν και καταστάσεις της ζωής τους που τους φαίνονται αδιέξοδες. Η ομάδα, λειτουργώντας σαν ένας πολλαπλός ζωντανός καθρέφτης, βοηθά τα μέλη της να εμπλουτίσουν την οπτική τους, ως προς τον τρόπο που σχετίζονται με τον εαυτό τους και με τους άλλους, και να καθαρίσουν τις «θολές» μορφές στον προσωπικό τους καθρέφτη. Οι άνθρωποι νιώθουν να παίρνουν υποστήριξη, καθώς η ομάδα είναι πάντα παρούσα, σαν το χορό στο αρχαίο δράμα, για να ακούσει, να αναγνωρίσει και να δώσει ανατροφοδότηση.  Το κάθε μέλος, στον δικό του ρυθμό, βιώνει την προσωπική του ανάπτυξη, καθώς βελτιώνει την επίγνωσή του  - την επαφή με τον εαυτό του και με τους άλλους και η ομάδα αποτελεί τον πρώτο ασφαλή χώρο, όπου μπορούν, όταν τα μέλη νιώθουν έτοιμα, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέες συμπεριφορές. Τελικά, να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη για τις αλλαγές που θα μεταφέρουν «έξω» από τη θεραπευτική ομάδα, ώστε να αντιμετωπίζουν περισσότερο αποτελεσματικά τις δυσκολίες και να απολαμβάνουν πιο ουσιαστικά τις χαρές αντλώντας ικανοποίηση από τη Ζωή! Τη δική τους ζωή!!»

 

Δευτέρες 19:15 – 22:15

Συχνότητα: κάθε 15 ημέρες

Έναρξη: 7 Νοεμβρίου 2022

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ.. Eκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία και στην εποπτεία Gestalt, στο Gestalt Foundation. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της H.A.G.T. (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt). Πολυετής εμπειρία σε ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία και σε δομές ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (εξαρτημένους, κρατούμενους, μετανάστες, Ρομά, παιδιά των φαναριών). Ηθοποιός, φοίτησε στο εργαστήρι δραματικής τέχνης του θεάτρου Παράθλαση, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.).

 

 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     €80/ μήνα

                                                €60/ μήνα (τιμή για φοιτητές του Κέντρου)

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μητροπόλεως 109, 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη

 


 

Διαδικτυακή βιωματική ομάδα

 

(Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022)

 

«Αφορμές Γραφής»

Καθεμιά από τις λέξεις εκπροσωπεί αμέτρητες κρυφές λέξεις. Με αφορμές γραφής παρατηρώ την πορεία που ακολουθούν οι λέξεις, σα να πιάνω την άκρη ενός νήματος σε σκοτεινό δωμάτιο. 

Σ’ αυτήν την ομάδα αυτογνωσίας με μέσο τον γραπτό λόγο ανακαλύπτω τις ιστορίες που κατοικούν μέσα μου και συναντώ τον εαυτό μου και τον άλλον.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη γραφή.

Μπορούν να συμμετέχουν και όσοι παρακολούθησαν τον κύκλο της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Ημέρα Κυριακή 18:00 – 21:00, 6/11/2022, 13/11/2022, 20/11/2022, 27/11/2022, 4/12/2022, 11/12/2022

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:   Ράπτης Νικόλας, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός, Εμψυχωτής (DEA Arts du Spectacle, Sorbonne Nouvelle - Paris III), Απόφοιτος Gestalt Foundation, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

 

Τις αφορμές γραφής δίνει η Χατζηπασχάλη Σοφία.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΥ: €160

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Διαδικτυακά                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


Διαδικτυακή βιωματική ομάδα (Ιανουάριος – Ιούνιος 2023)

 

«ΖΟΟΜ στο ΖΟΟΜ!»

8 συναντήσεις ΖΟΟΜ, ένα shooting (φωτογραφική λήψη), ένας ανοιχτός λογαριασμός, μια φράση κλειδί, ένα κλείσιμο!

Μια πρόσκληση σε μια ομάδα «πρόκληση» για τα μοτίβα και τους ανοιχτούς λογαριασμούς που επανέρχονται συχνά στη ζωή μας ή που ακόμα καλύτερα που τους επαναφέρουμε, δημιουργώντας «αδιέξοδα» …

Ας στους δούμε, λοιπόν, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημοσθένη Γαλλή, σε μια φωτογράφιση που θα αποπειραθεί να δώσει μορφή και να ξεκλειδώσει τα «αδιέξοδα».

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Ημέρα Πέμπτη, 20:30 – 22:30, 

19/1/2023, 2/2/2023, 9/2/2023, 2/3/2023, 16/3/2023, 30/3/2023, 6/4/2023, 4/5/2023, 18-21/5/2023, 8/6/2023

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:   Χατζηλάκου Κάτια, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt,

Γαλλής Δημοσθένης, Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς Επιχειρήσεις και Ευρωπαϊκές Σχέσεις. Εργάστηκε για σειρά ετών σε οικονομικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος με ειδίκευση στην εννοιολογική και καλλιτεχνική φωτογραφία. Οι εικόνες του έχουν έναν συναισθηματικό και αφηγηματικό χαρακτήρα. Έχει εκθέσει τη δουλειά του μέσα από πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα και μουσεία. Ως φωτογράφος συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικές, θεατρικές και καλλιτεχνικές ομάδες ενώ διδάσκει την τέχνη του μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €220

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Διαδικτυακά