Γιαμαρέλου Γιάννα

Γιαμαρέλου Γιάννα

M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Ιδρυτικό μέλος της ΕΕΨG (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt).

GESTALT FOUNDATION. Μια διαδρομή 15 χρόνων από την ίδρυσή του που σήμερα με κάνει να νοιώθω βαθειά συγκίνηση.

Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία σημαντικών αλλαγών και ανάπτυξης, βιώσαμε επιτυχίες και αναποδιές, χαρές και λύπες αλλά και βαθειά θλίψη για την απουσία του Harm Siemens, δασκάλου και συνεργάτη μας που παραμένει για μας πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Κάνοντας ένα γρήγορο απολογισμό είδα με ικανοποίηση ότι ήμασταν και οι τέσσερεις συνεπείς με το όραμά μας και την επίτευξη των στόχων που είχαμε θέσει εξ αρχής.

Συνεργαστήκαμε με αξιόλογους εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εμπλούτισαν το εκπαιδευτικό μας έργο. Διευρύναμε τις γνώσεις μας γύρω από το χώρο της ψυχοθεραπείας και της εκπαίδευσης μέσα από την αδιάκοπη αναζήτηση σύγχρονων μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και νέων συνεργασιών.

Μέχρι και σήμερα παραμένουμε το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης στη ψυχοθεραπεία Gestalt στην Ελλάδα που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, αξιόπιστο και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και το πρώτο που είναι πιστοποιημένο από την EAGT και την EAP.

Μέσα από τα προγράμματά μας αυξήσαμε το ενδιαφέρον για την προσέγγιση και τη φιλοσοφία της θεραπείας Gestalt πράγμα που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την παρουσία ακαδημαϊκών και αξιόλογων συνεργατών στις επιστημονικές μας συναντήσεις. Αντίστοιχα η δική μας παρουσία σε ανάλογες δραστηριότητες μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποκτήσουμε ένα πλούτο επιστημονικής γνώσης και εμπειριών.

Οι παρουσιάσεις μας, οι μεταφράσεις συγγραφέων που έχουν γράψει για τη Gestalt, η συγγραφή άρθρων, η ομαδική συγγραφή του εγχειριδίου “Εισαγωγή στην Ψυχοθεραπεία Gestalt” καθώς και ο μεγάλος αριθμός αξιόλογων εργασιών των εκπαιδευομένων μας, αποτελούν πλέον έναν βιβλιογραφικό πλούτο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Επί πλέον, μέσα από ένα ευρύ πεδίο εθελοντικής προσφοράς προς την κοινότητα, που έχει αναπτυχθεί και εδραιωθεί, οι εκπαιδευόμενοί μας, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία σε πολύ διαφορετικά εργασιακά πλαίσια, να αποκτήσουν ενδιαφέρον και ευαισθησία και να εξελιχθούν μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με διαφορετικά άτομα και χώρους εργασίας.

Ένα βασικό μας μέλημα, επίσης, ήταν και είναι η διαφύλαξη της επιστημονικής και επαγγελματικής επάρκειας των ψυχοθεραπευτών Gestalt, δηλαδή των αποφοίτων μας, μιας κοινότητας, που οι βάσεις της οποίας μπήκαν 15 χρόνια πριν και που κάθε χρόνο μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς προς μεγάλη ικανοποίηση όλων μας. Έτσι με τους πρώτους απόφοιτους ιδρύσαμε την Ελληνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Gestalt η οποία σήμερα αριθμεί 11 χρόνια ζωής.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω και να αναφέρω τη σημαντικότητα του έργου και της προσφοράς των συνοδοιπόρων μας και των συνεργατών μας που μαζί πιστέψαμε δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε αυτό το έργο ζωής. Τους ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας εμπιστευθήκατε και επιλέξατε το Gestalt Foundation για την εκπαίδευσή σας και εσάς, που είστε απόφοιτοι και που όλοι μαζί αποτελείτε την ελπίδα για δημιουργία ενός, πιο ηθικού και ανθρωπιστικού τρόπου συνύπαρξης, σε ατομικό, διαπροσωπικό, κοινωνικό και συμπαντικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ που είστε μέρος της ζωής μου!!!!!!!!!!!!!!!!