Διάλεξη στις 20/10/2017, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 20/10/2017, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη

Η διάλεξη της κας Αντωνίας Κωνσταντινίδου, την Παρασκευή 20/10/2017, άνοιξε τον κύκλο των ανοιχτών διαλέξεων του Gestalt Foundation στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018. Θέμα της διάλεξης : «Όταν ο Χρόνος, ο Χώρος, και το Νόημα χάνονται… Κατάθλιψη και θεραπεία Gestalt».

 

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο, η διάλεξη αυτή αφιερώθηκε στην κατάθλιψη, σε μια έννοια και μια λέξη που υπάρχει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, που την ακούμε παντού και τη χρησιμοποιούμε συχνά. Παρ’ όλες τις παρανοήσεις και τις μεταστροφές της «επιστημονικής» της σημασίας, αυτή, μαζί με το «άγχος» είναι δημοφιλείς σύντροφοι της εποχής και του πολιτισμού μας. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

 

Η κυρία Κωνσταντινίδου, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, περιέγραψε και όρισε, κατά μία έννοια, αυτήν την κατάσταση ούτως ώστε να βοηθήσει το κοινό να δει με τι τρόπο μπορεί να το διαχειριστεί όταν του χτυπάει την πόρτα. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν και ο διάλογος που ακολούθησε, μετά το τέλος της διάλεξης , κατέδειξαν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τον προβληματισμό του κοινού γύρω από αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα. Η κα Κωνσταντινίδου ανταποκρίθηκε θερμά στο πλήθος των ερωτήσεων και απάντησε εύστοχα με σαφήνεια και ευαισθησία.

 

Κωνσταντινίδου Αντωνία M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος, και πρώην Πρόεδρος & Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.