“Παρέμβαση στην κρίση” εργαστήρια στο Σωματείο “Γιατροί χωρίς σύνορα”

“Παρέμβαση στην κρίση” εργαστήρια στο Σωματείο “Γιατροί χωρίς σύνορα”

Μετά από πρόσκληση του Σωματείου “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” στην Αθήνα, το Gestalt Foundation προσέφερε εθελοντικά δύο μονοήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη που στελεχώνουν το Σωματείο όπως γιατρούς, ψυχολόγους, μεταφραστές και άλλες ειδικότητες που έρχονται σε άμεση επαφή και συναλλαγή με άτομα που υποφέρουν από εξαντλητικές και συνεχείς μετακινήσεις, βασανισμούς, κακοποιήσεις, απώλειες και βιώνουν απίστευτη ανασφάλεια και φόβο.

 

Το εργαστήριο συντόνισε εθελοντικά η κα Γιάννα Γιαμαρέλου, ιδρυτικό μέλος και Senior Trainer του Gestalt Foundation, που έχει εικοσαετή πείρα σε θέματα κρίσης, με την παράλληλη συμβολή των τελειοφοίτων εκπαιδευομένων του Κέντρου κκ Β. Αντωνάτου , Π. Καλομοιράκη, Ε. Λαζάρου, Φ. Πανταζάτου, Π. Τσομίδη. Σκοπός των εργαστηρίων ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα αυτοϋποστήριξης και ευαισθητοποίησής τους στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης τόσο προσωπικά όσο και διαπροσωπικά, ενώ οι συμμετέχοντες ήρθαν σ’ επαφή με βασικές αρχές μεθοδολογίας καθώς και εποπτικής διαδικασίας.

 

Τα εργαστήρια εισήγαγαν μια νέα οπτική για τα θέματα της “κρίσης” και τις ιδιαιτερότητες που συναντάει κανείς κάθε φορά και όλοι οι συμμετέχοντες δεσμευτήκαμε για μια μελλοντική συνεργασία πάνω στο θέμα αυτό.

 

Ευχόμαστε στο Σωματείο “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” καλή δύναμη στη συνέχιση αυτού του δύσκολου ανθρωπιστικού έργου που παρέχει παγκοσμίως.