Διάλεξη στις 26/5/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 26/5/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, δόθηκε διάλεξη με θέμα «Πόσο αντέχω το φως του άλλου;», στην αλυσίδα πολιτισμού “Ιανός” στη Θεσσαλονίκη.

 

Η συντονίστρια Κατερίνα Σιαμπάνη*, στο πλαίσιο της διάλεξης αναφέρθηκε στη ζήλια την οποία, ως ανθρώπινα όντα, τη βιώνουμε στη καθημερινότητά μας όπως άλλωστε και πολλά άλλα συναισθήματα. Παρόλο όμως που, όπως και κάθε άλλο συναίσθημα που υπάρχει μέσα μας είναι για να βιώνεται και να μας προσανατολίζει τόσο στη σχέση μας με τον εαυτό μας όσο και στις σχέσεις μας με τους άλλους, η ζήλια παραμένει ένα από τα πιο επιβαρυμένα με αρνητικότητα συναισθήματα.

 

Ο εποικοδομητικός διάλογος που ακολούθησε με πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρεμβάσεις οδήγησε σε περαιτέρω διεύρυνση και διερεύνηση του θέματος της ζήλιας από το κοινό.

 

*Κατερίνα Σιαμπάνη, είναι κάτοχος Bachelor ψυχολογίας, Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Παν. City – Scheffield U.K., Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Εκπαιδευμένη στην Art - Therapy και Sandplay Therapy, είναι μέλος της EAGT και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΨΓ. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου: "Βαδίζοντας μαζί. Η οπτική της θεραπείας Gestalt στην άνοια".

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.