Παρουσίαση του βιβλίου “Η Τέχνη της Αλλαγής”, στην Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Τέχνη της Αλλαγής”, στην Αθήνα

Το ΚΠΙΣΝ φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου “Η Τέχνη της Αλλαγής Gestalt: μια διαφορετική προσέγγιση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς ”

 

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 & ώρα 19:00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα ο Πύργος των Βιβλίων στη Βιβλιοθήκη) έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Η Τέχνη της Αλλαγής Gestalt: μια διαφορετική προσέγγιση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς” των εκδόσεων Ι. Σιδέρης.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι κκ Frans Meulmeester*, Γιώργος Σταμάτης** και Ιωάννα Ρίζου***, που είναι συνεργάτες του Gestalt Foundation, Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης, και συντονιστές του κύκλου εργαστηρίων «Gestalt in Organizations»

 

Η έκδοση αυτή αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο στα Ελληνικά για τον κύκλο εργαστηρίων «Gestalt in Οrganizations» που αναλύει τη θεωρία της Gestalt ως παράγοντα δημιουργικής αλλαγής στους Οργανισμούς, συνδέει το χώρο των Οργανισμών, των Επιχειρήσεων και του management με την προσέγγιση Gestalt και περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων (case studies), που παρουσιάζουν, σε εφαρμοσμένο και πρακτικό επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο «δουλεύει» η Gestalt σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

 

Η συγγραφή του βιβλίου αυτού, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδοτικής δραστηριότητας του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, το οποίο ωθεί και ενθαρρύνει τα ιδρυτικά του μέλη και τους συνεργάτες του να προχωρήσουν και στη συγγραφή ή και μετάφραση εγχειριδίων και βιβλίων, με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας στην ελληνική γλώσσα.

 

Ομιλητές της παρουσίασης οι κ.κ. Ελίζα Γιαννακοπούλου, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και πρώην στέλεχος Διοίκησης ALPHA BANK, Σοφία Δημητρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου "Κοινωνία εν δράσει", Αντώνης Ζαϊρης, Αντιπρόεδρος Σ.ΕΛ.Π.Ε. Διδάσκων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Γκλόρια Καραπλή, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού INDITEX (όμιλος ZARA) και Κωνσταντίνος Κώστας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

*Frans Meulmeester: Staff member and guest trainer of several Gestalt institutes around the world. Registered Gestalt therapist and Gestalt Practitioner in Organizations (GPO) in the EAGT and a registered psychotherapist (ECP) in the European Association for Psychotherapy (EAP). Member of the Executive Committee of the EAGT.

**Σταμάτης Γιώργος: B.A. (Νομικά), H.S.D. (Marketing), M.Εd (Εκπαίδευση Ενηλίκων). Απόφοιτος Gestalt Foundation (G.P.O.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτής και Coach στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 12 βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς», μαζί με τους F. Meulmeester και Ι. Ρίζου.

*** Ιωάννα Ρίζου: Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Αποφοίτησε από το Gestalt Foundation το 2013. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος και βοηθάει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.