Διάλεξη στις 27/4/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 27/4/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στην αλυσίδα πολιτισμού «Ιανός» στην Αθήνα, δόθηκε μία ακόμα ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα “Γονείς & παιδιά σε επαφή: η αναζήτηση των ξεχασμένων αισθήσεων” από την κυρία Ντόρα Λουκίδη, Ψυχολόγο (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία (MSc Professional Training in Educational Psychology-University of London), εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt .

 

Στην σημερινή εποχή που οι γονείς είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις σωστές σχέσεις με τα παιδιά τους ένα θέμα όπως αυτό που παρουσίασε η κυρία Λουκίδη ήταν επόμενο να βρει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και η προσέλευση να είναι μεγάλη.

 

Η διάλεξη ξεκίνησε με την αναφορά ότι τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να επιβιώσει μόνο του. Το καθετί είναι σε επαφή, σε αλληλεπίδραση με κάτι άλλο, μέσα ή έξω από αυτό. Δόθηκε η ερμηνεία του τί μπορεί να σημαίνει «είμαι σε επαφή» για τον καθέναν από εμάς, πώς μαθαίνουμε να είμαστε σε επαφή και φυσικά πώς μένουμε σε επαφή ή πώς αποφεύγουμε και εμποδίζουμε την επαφή, μέσα από τις αισθήσεις μας, την ομιλία και την κίνησή μας.

 

Στη συνέχεια, αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μαθαίνουμε να βιώνουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον μέσα από τις αισθήσεις στην αρχή της ζωής μας και φυσικά, το πού βρισκόμαστε σήμερα ως γονείς στην επαφή με τα δικά μας παιδιά (ή ακόμα και με το εσωτερικό μας παιδί);

 

Στο τέλος ακολούθησε ζωηρός και γόνιμος διάλογος με απόψεις πολλές και ενδιαφέρουσες.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.