Διάλεξη στις 7/4/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 7/4/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Στις 7 Απριλίου 2017 στην αλυσίδα πολιτισμού “Ιανός” στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε διάλεξη με θέμα «Εγκυμοσύνη, τοκετός και βρεφική ηλικία στην συμβουλευτική ψυχολογία»

 

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή μίας γυναίκας.

Οι συναισθηματικές πλευρές και συνέπειες της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας και της βρεφικής ηλικίας είναι πλούσιες και ενδιαφέρουσες, και η ενημέρωση σχετικά με αυτές βοηθά την γυναίκα να τις βιώσει με εμπιστοσύνη στην δική της προσωπική σοφία και με ζωντάνια και δημιουργικότητα στις σχέσεις της με το μωρό της και με το περιβάλλον της.

 

Οι συντονίστριες της διάλεξης, κυρίες Αλεξάνδρα Στέφα και Ιωάννα Λιαρομμάτη, ψυχοθεραπεύτριες Gestalt, και μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και του American Psychological Association αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στα συναισθήματα της εγκυμοσύνης και του τοκετού, στον ψυχολογικό δεσμό μητέρας-βρέφους, στον ρόλο του πατέρα, και σε θέματα διατροφής και ύπνου του μωρού.

Παράλληλα παρουσίασαν τον ρόλο της συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης της γυναίκας σε αυτά τα στάδια, υπογραμμίζοντας πότε και με ποιόν τρόπο μπορεί να υποστηριχτεί η μέλλουσα και η νέα μητέρα.

 

Η διάλεξη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μετά το τέλος της υπήρξε διάλογος με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και προβληματισμούς. Οι δύο συντονίστριες ανταποκρίθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσουν στην περαιτέρω κατανόηση των συναισθηματικών αλλαγών που συντελούνται στο διάστημα της εγκυμοσύνης και της λοχίας.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.