Διάλεξη στις 17/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 17/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Στις 17 Μαρτίου 2017 στην αλυσίδα πολιτισμού “Ιανός” στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε διάλεξη με θέμα “Συντροφικότητα και Αυτονομία: Δημιουργώντας τις συνθήκες για μία αρμονική συνύπαρξη στις σχέσεις”.

 

Το δίλημμα Συντροφικότητα ή Αυτονομία, είναι ένα δίλημμα που ταλαιπωρεί τον σύγχρονο άνθρωπο. Αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος που η διάλεξη αυτή προσέλκυσε ένα ευρύ κοινό. Η συντονίστρια της διάλεξης, κυρία Αλεξάνδρα Γκιμπιρίτη, η οποία είναι Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Τραυματοθεραπεύτρια EMDR, και ΠΕ Κοινωνική λειτουργός (ΔΠΘ), βοήθησε τους συμμετέχοντες να καταλάβουν πως μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες στην ζωή τους ώστε να εδραιώσουν, μέσα σε μία σχέση, μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτές τις δύο φαινομενικά ασύμβατες έννοιες. Εξήγησε με έναν δημιουργικό τρόπο, πότε η συντροφικότητα υπονομεύει την ατομικότητα του ατόμου και πότε η αυτονομία μπλοκάρει τη βαθιά σύνδεση και επαφή του “μαζί”, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνο ο αυτόνομος άνθρωπος είναι έτοιμος για μία πραγματική συντροφική σχέση.

 

Στο τέλος της διάλεξης, η ομιλήτρια δέχθηκε έναν “βομβαρδισμό” ερωτήσεων, ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος του κοινού, στις οποίες απάντησε με μεγάλη προθυμία.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.