Διάλεξη στις 16/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 16/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στην αλυσίδα πολιτισμού «Ιανός» στην Αθήνα, δόθηκε διάλεξη από τον κύριο Γιώργο Δίπλα* με θέμα “Ο Ρόλος της Τέχνης στη Θεραπευτική Διαδικασία”.

 

Ο κ. Δίπλας ξεκίνησε την διάλεξή του με το ερώτημα: "Είναι η Ψυχοθεραπεία Επιστήμη ή Τέχνη"… Για την Θεραπευτική προσέγγιση Gestalt η απάντηση είναι "Και τα δύο".

 

Στη συνέχεια ανέλυσε πώς πραγματοποιείται η αλληλεπίδρασή τους, ποιός είναι ο αυτόνομος ρόλος της κάθε μιας και ποιό είναι το αποτέλεσμα της σχέσης μεταξύ τους.

 

Επίσης, εξήγησε πώς μπορεί η σχέση αυτή να αποτελέσει μέσο ανάπτυξης εκτός θεραπευτικού πλαισίου, στην καθημερινή ζωή όλων.

 

Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα και στο τέλος έθεσε στον ομιλητή πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις μέσα από τις οποίες προέκυψαν ακόμη περισσότερα ερεθίσματα για σκέψη.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.

 

*Ο κύριος Γιώργος Δίπλας είναι κάτοχος P.g.D. in PCA Counseling, Θεραπευτής - Εκπαιδευτής – Επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της ΗAGT (Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt).