Διάλεξη στις 3/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 3/3/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Θεσσαλονίκη

Tην Παρασκευή, 3/3/2017, πραγματοποιήθηκε στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη, διάλεξη με θέμα: «Αυτοαπόρριψη: Όταν το «εγώ είμαι» γίνεται «εγώ θα έπρεπε να ήμουν».

 

Οι κυρίες Τζίνα Δημακοπούλου, Ψυχολόγος (Πάντειο), εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt, δόκιμο μέλος ΗAGT, και Ελένη Μούσλεχ, Ψυχολόγος (Α.Π.Θ.), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της HAGT, κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy), με αφορμή ένα απόσπασμα από το βιβλίο του J. Bucay, «Να σου πω μια Ιστορία», παρουσίασαν διεξοδικά το πώς απορρίπτουμε τον εαυτό μας, πώς ξεκινάει αυτή η διαδικασία και τι εμπεριέχει. Εστίασαν στο τί επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η διεργασία στην καθημερινότητά μας καθώς και στην ζωή μας γενικότερα, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την οπτική μας απέναντι στον Εαυτό μας.

 

Το θέμα της διάλεξης κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Μετά το τέλος της διάλεξης, ο διάλογος που ακολούθησε βοήθησε τους παρόντες να κατανοήσουν περισσότερο το περιεχόμενό της και να οδηγηθούν σε χρήσιμα συμπεράσματα και γόνιμο προβληματισμό σχετικά με την αυτοεικόνα τους.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.