Συναισθηματική Ανατομία:  Όταν η Gestalt συναντά την Ορθοσωμία…

  • Ποια είναι η δομική υπόσταση του σώματός μας και ποια είναι η λειτουργία της;
  • Πώς το σχήμα,  η στάση, η κινητικότητα του σώματος μας και η αναπνοή  συνδέονται με την συναισθηματική μας εμπειρία και την αίσθηση του εαυτού ως όλο;
  • Ποια είναι τα κινητικά μας πρότυπα και πώς συνδέονται με την ψυχική μας εμπειρία και την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον;
  • Πώς δημιουργούνται τα δυσλειτουργικά κινητικά πρότυπα; Σε τι μας εξυπηρετούν; Πώς μπορούμε να τα τροποποιήσουμε;

 

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο σώμα μας και να ανακαλύψουμε την μοναδική του ιστορία: Η μορφή, το σχήμα, η στάση, η κινητικότητα του σώματός μας και η αναπνοή όλα αφηγούνται την συναισθηματική μας ιστορία. Άγραφοι κανόνες και πεποιθήσεις  χαραγμένοι στο μυοσκελετικό μας σύστημα περιχαρακώνουν το πόσο, πότε και πώς πρέπει να κινηθούμε, να εκφραζόμαστε και -εν τέλει- να υπάρχουμε… Μέσα από την μορφοποίηση των σωματικών μας δομών και των κινητικών μας προτύπων, θα ξαναζωντανέψουμε τις αισθήσεις μας και θα βιώσουμε το σώμα μας ως ολότητα. Θα κινηθούμε, θα αισθανθούμε, θα συν-δημιουργήσουμε, θα παίξουμε και θα πειραματιστούμε με καινούργιους τρόπους σωματικής και συναισθηματικής έκφρασης.  Όλα αυτά μέσα από τις αρχές και τις τεχνικές της Ορθοσωμίας, του Pilates, της Yoga, και τις βιωματικές και δημιουργικές διαδικασίες της θεραπείας Gestalt.

 

Στόχος είναι η αύξηση της σωματικής επίγνωσης, η χαλάρωση των εντάσεων και των μπλοκαρισμάτων, η αποδόμηση των δυσλειτουργικών κινητικών προτύπων και η συν-δημιουργία νέων, λειτουργικότερων που οδηγούν σε μια αυθεντική και ολοκληρωμένη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα ρούχα και το χαμόγελό σας! 

 

ΗΜΕΡ/ΜΗΝΙΑ: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, 10:00 – 17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Κουτούση Πόπη, BA (Hons), Ψυχολογίας, Απόφοιτη του Gestalt Foundation, Μέλος του BPS, Τσαρδάκας Δημήτρης, Fitness trainer, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, MSc in Sports Coaching (A.U.Th), MSc in Kinesiology (A.U.Th) BA in Physical Education & Sports Science Specialization in: “Strength Training -Nutrition”, "Rehabilitation" & "Pilates"

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €80