«Δια-τροφή: από το πως είμαι ότι τρώω, στο πώς τρώω ότι είμαι… »

«Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, μα το φαί μένει πάντα στη καρδιά» (Αύγουστος Κορτώ).

 

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Τόσο μοναδική είναι και η σχέση του καθενός μας με το φαγητό. Αν σταθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον στην προσωπική μας ιστορία θα δούμε ότι οι καταβολές μας και τα πρωταρχικά μας βιώματα που σχετίζονται με το φαγητό έχουν επηρεάσει σημαντικά τη διατροφική μας συμπεριφορά.

 

Φαίνεται ότι δεν τρώμε πάντα επειδή πεινάμε ούτε και αποφεύγουμε το φαγητό επειδή δεν πεινάμε. Η διάθεσή μας για φαγητό, η ποσότητα, η ποιότητα και η επιλογή της τροφής επηρεάζονται από παραμέτρους που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τις φυσιολογικές μας ανάγκες ή τη θρεπτική αξία της τροφής.

 

Σας προσκαλούμε σ’ αυτό το εργαστήρι για να ξαναγνωρίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό, να κατανοήσουμε και να εμπιστευτούμε τις λειτουργίες εκείνες που σχετίζονται με τη διατροφή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που τρέφουμε το σώμα μας και τη ψυχή μας.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 Ώρες: 10:00 – 18:00

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τα γραφεία του Gestalt Foundation, Μητροπόλεως 109, Θεσσαλονίκη, 54622, 2ος όροφος

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:

Γιάννα Καλώτα, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία, θεραπεύτρια Gestalt

Σέβη Χατζοπούλου, MSc Ψυχολογία Υγείας, θεραπεύτρια Gestalt

 

 

 

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του πρώτου εργαστηρίου η οποία δεν επιστρέφεται.