ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΤΟΥ GESTALT FOUNDATION

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΤΟΥ GESTALT FOUNDATION

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε το πρώτο πενθήμερο εργαστήριο του διετούς διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος Εποπτών του Gestalt Foundation που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κέντρου μας, Ηπείρου 37, 173 41, στον Αγ Δημήτριο, από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.

 

Το θέμα που αναπτύχθηκε από τις εκπαιδεύτριες Estrup Liv, Μπάλλιου Δέσποινα και Χατζηλάκου Κάτια είχε τον τίτλο «Εποπτεία: Μια συλλογική προσπάθεια». Αναφερόμενες στην ουσία της εποπτείας ως μια διαδικασία κατά την οποία ο επόπτης και ο θεραπευτής συνεργάζονται και μαθαίνουν για τον θεραπευόμενο, για τη θεραπευτική διαδικασία και για τον εαυτό τους, οι εκπαιδεύτριες παρουσίασαν το μοντέλο των πολλαπλών φακών της Liv Estrup (supervision wheel), μέσα από το οποίο οι εκπαιδευόμενοι επόπτες ήρθανε σε επαφή και άρχισαν να διερευνούν τόσο του τι συμβαίνει στη θεραπευτική διαδικασία όσο και στην εποπτική. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν και πειραματίστηκαν σε παρεμβάσεις στην εποπτική διαδικασία.

 

Συμπεριλήφθηκαν θέματα όπως: συνέντευξη, συμβόλαιο, στάδια της εποπτείας, υποστήριξη, πρόκληση, δυνατότητες, δημιουργικότητα κ.ά.

 

Το κλείσιμο του εργαστηρίου, την Κυριακή, επιστεγάστηκε από την επίσκεψη και την, κατά γενική ομολογία, εξαιρετική ξενάγηση των συμμετεχόντων από την ξεναγό Τζέμα Οικονομοπούλου στο Μουσείο της Ακρόπολης!