«Κυθέρεια Θεά του Έρωτα τροφός» …

… αποκαλεί την Αφροδίτη ο Όμηρος στην Ιλιάδα, ενώ τα Κύθηρα, θεωρούνται το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, της θείας έκστασης από τη μέθεξη και ενατένιση του ουράνιου Κάλλους.

Οι αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν στον Έρωτα τόσο το γήινο, σαρκικό και ενστικτώδη κομμάτι του με τη σύγχρονη σημασία του όρου, όσο και την «ουράνια» πλευρά του, την ένωση με το όλον. Εξάλλου, όπως λέει και ο Χρήστος Γιανναράς «στην εμπειρία του έρωτα είμαστε όλοι πρωτόπλαστοι … είναι για τον καθένα μας το αρχέγονο μάθημα ζωής, η αρχέγονη και μέγιστη εξαπάτηση».

Σ’ αυτό το εργαστήρι, στο νησί της Αφροδίτης, τα Κύθηρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή και να εξερευνήσουμε τις ενδοβολές, τις προσδοκίες, τα πιστεύω και τις αντιλήψεις μας για τον έρωτα, σαρκικό και μη, και να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας για ν’ αντιληφθούμε το «απαγορευμένο» της εμπειρίας του παραδείσου.

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 — Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Τόπος διεξαγωγής: Κύθηρα

Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου θα δοθούν όταν ανακοινωθούν τα δρομολόγια εκείνης της περιόδου για τα Κύθηρα, περίπου αρχές Απριλίου 2024.

 

Συντονιστές:         Ράπτης Νικόλας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt & Σύμβουλος ψυχικής υγείας (MSc), απόφοιτος του Gestalt Foundation, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΕΕΨG) και του European Association for Gestalt Therapy (EAGT), Οργανωσιακός Σύμβουλος για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, Θεατρολόγος (DEA), μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), Εμψυχωτής ομάδων.www.nikolasraptis.com

Φαρμάκη Μαρία, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Χατζηλάκου Κάτια, M.Sc. Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος EAGT (Ex-Chair of NOGT & External Relations of EAGT) & Σ.Ε.Ψ., Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt

 

Κόστος συμμετοχής: 380€

Στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος διαμονής και ένα δείπνο.

 

Προσοχή: Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω διαμονής και ιδιαίτερης οργάνωσης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση συμμετοχής η καταβολή 30% του συνολικού κόστους το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου 2024. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο θα χρειαστεί μια προετοιμασία σε συνεννόηση με τους συντονιστές.