«Η πρώτη αναπνοή...η πρώτη επαφή με τον κόσμο...η πρώτη εμπειρία...»

Γέννηση, η πρώτη εμπειρία. Ο τόπος, υγρή και φιλόξενη μήτρα. Θερμοκρασία, 38 βαθμοί, χώρος άπλετος. Τέσσερις μήνες μετά η μήτρα αλλάζει. Γίνεται αφιλόξενη, κόλαση πραγματική. Σιγά σιγά, μας ωθεί προς την έξοδο. Μια μετάβαση σκληρή. Από το γνωστό, στο άγνωστο. Μία μετάβαση που αποτυπώνεται στα κύτταρά μας, στην ύπαρξή μας, με την πρώτη αναπνοή. Δευτερόλεπτα μετά την γέννηση, οι μικροσκοπικοί μας πνεύμονες μεταμορφώνονται. Γεμίζουν με οξυγόνο, για πρώτη φορά. Αδειάζουν όλο το υγρό που έχουν μέσα τους. Είναι η πρώτη στιγμή που είμαστε μόνοι στον κόσμο. Δευτερόλεπτα μετά την γέννησή μας, παίρνουμε την δυσκολότερη ανάσα της ζωής μας. Μια ανάσα που εντυπώνεται στο σώμα μας.

Στο εργαστήριο αυτό θα εξερευνήσουμε βιωματικά αυτήν την πρώτη αναπνοή στο σήμερα, στο εδώ και τώρα της ζωής μας. Μιας διαδικασίας αλλαγής και μετάβασης σε κάτι νέο.

Ημερομηνία:        Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023                          10:00 – 17:00

                                Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023                           10:00 – 17:00

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:   Μιχαηλίδης Κώστας, Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησε από τη σχολή Δασολογίας. Στην πορεία της καριέρας του άλλαξε αντικείμενο και αφοσιώθηκε στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του TEESSIDE COLLEGE, Counseling and Psychological Science. Είναι ψυχοθεραπευτής εκπαιδευτής και επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδιωτεύει στο γραφείο του στον Αγ. Δημήτριο κάνοντας ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών.

Κασίδου Πασχαλιά, Senior Yoga Teacher, Breathworker-Connecting Conscious Breathing Practitioner, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €160

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μητροπόλεως 109, 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη